Varovanke Anje Maček v naslednji krog

  V soboto se je začelo državno prvenstvo v kategoriji starejših deklic in dečkov. Calcit Volley nastopa s štirimi ekipami, za začetek pa je imela največ uspeha prva ekipa starejših deklic, ki je na turnirju v Grosupljem osvojila drugo mesto in se uvrstila v naslednji krog.

  V svoji prvi tekmi so Kamničanke brez večjih težav premagale novomeški TPV Volley z 2:0 (16, 12), tako da so se za neposredno napredovanje pomerile z domačo ekipo ATK Grosuplje I, ki je pred tem bila z 2:0 boljša od novogoriške ekipe GEN-I sonce. Čeprav so prvi niz Kamničanke visoko dobile, so v nadaljevanju morale priznati premoč domačink, ki so slavile z 2:1 (-14, 18, 9).

  O napredovanju v naslednji krog je tako odločala tekma z Novogoričankami, ki so v prvem krogu repasaža z 2:0 ugnale Novomeščanke. V še eni napeti tekmi, v kateri so se vsi nizi končali na razliko, so bile bolj zbrane kamniške odbojkarice, ki so slavile z 2:1 (-25, 24, 15).

  »Vsa pohvala dekletom za prvi odigrani turnir v sezoni. Prikazale so veliko željo in borbenost, upoštevale navodila in dale vse od sebe. Vesela sem, da so lahko vse igralke na turnirju dobile priložnost za igro. Prostora za napredek pa je še veliko, zato bomo v prihodnjih tednih nadaljevale s trdim delom na treningih,« je bila z razlogom ob svojem trenerskem debiju zadovoljna Anja Maček.

  Starejše deklice Calcit Volleyja so igrale v postavi: Lina Alilović, Neža Dimec, Stela Pramenko, Ela Poljanšek, Anja Štricelj, Naja Ajdarpašić, Valeria Nicolle Luis Campos, Lana Spetič, Ajda Jeraj, Sara Nose, Zoja Merše, Eva Albič, Katerina Đokić, Neja Železnik.

  Manj uspeha so imele ob svojem prvem nastopu v novi sezoni starejše deklice Calcit Volleyja II, ki so v dvorani OŠ Toma Brejca izgubile obe svoji tekmi. V prvi so jih z 2:0 (5, 25) premagale Domžale I, v drugi pa z 2:0 (20, 13) še Lubnik II. Za drugo ekipo starejših deklic bodo pod vodstvom Lane Slapnik letos igrale: Naila Duranović, Kim Kokošar, Julija Hubad, Sara Alagić, Maša Hubat, Jovana Jovanovska, Leni Fabjan, Lana Šuc, Taia Dittmer, Neja Erce, Lara Franko Repac, Tina Kvas, Nika Jeras, Melita Liđan, Žana Mihelič, Pika Jezernik, Ajda Drnovšek, Iris Dolenec, Julija Jelovčan, Zala Rondović.

  Z dvema porazoma so sezono začeli tudi starejši dečki Calcit Volleyja, ki jih vodi Kristjan Krt. Na turnirju v Radencih so Kamničani v prvi tekmi izgubili proti Šoštanju Topolšici z 0:2 (-13, -17), nato pa so jih z 2:0 (19, 27) premagali še Radenci.

  “Ne glede na dva poraza v soboto lahko fante pohvalim za pristop in prikazano igro, žal pa se je pokazalo, da je prvi turnir za nas prišel malenkost prehitro. Predvsem je bilo očitno opaziti, da je naša mlada ekipa proti leto starejšim nasprotnikom imela preveč težav z odbojkarskim sistemom, na katerega se šele privajamo. Verjamem, da se bomo iz teh dveh porazov čim več naučili in na naslednjih treningih še bolj resno zagrizli v delo. Že kmalu nas čakajo nove tekme, kjer bomo lahko pokazali boljšo predstavo,” je po prvem turnirju dejal Krt.

  V letošnji sezoni bodo za Calcit Volley igrali: Tim Berk Skok, Anže Kimavec, Kristjan Grkman, Bor Vrtač, Gal Erce, Oskar Cigoj, Aleksander Berlec, Bor Sprogar, Maks Peštaj Zevnik, Matevž Mihelčič, Ožbej Jamšek, Maks Kališnik, Urban Sporn, Nik Dolenec, Erik Dolenec, Arne Plantarič, Svit Adrovič Flisar, Miha Jerše.