Starejši dečki začenjajo v Radencih

  V soboto bodo svoj prvi kvalifikacijski turnir imeli starejši dečki Calcit Volleyja, ki jih bosta vodila Kristjan Krt in Atena Gojak. Mladi kamniški odbojkarji bodo gostovali v Radencih, ob domači ekipi pa bo njihov nasprotnik še Šoštanj Topolšica.

  V selekciji starejših dečkov so s treningi začeli konec avgusta. Večina igralcev se je udeležila tudi tabora na Krku, nekaj pa se jih je udeležilo tudi poletnih treningov, ki so potekali celoten julij in avgust.

  »V začetku septembra smo potem fante razdelili v dve tekmovalni skupini. Tako z eno ekipo s tekmami začnemo že to soboto. Trenutno treningi potekajo po načrtih, predvsem se poleg tehničnega znanja posvečamo tudi prvim taktičnim osnovam, torej učenju odbojkarskega sistema. Večina fantov v letošnji selekciji je lani tekmovala še v kategoriji male odbojke, zato je precej stvari, ki se jih učimo, zanje povsem novih. Sicer pa fantje zelo pridno prihajajo na treninge, imajo željo po novem znanju, zato je veselje delati z njimi. Po prvih tekmah bomo videli kakšne so lahko naše rezultatske ambicije, vsekakor pa je glavni cilj, da fantje napredujejo in se ob igranju odbojke zabavajo,« je pred sobotnim turnirjem v Radencih povedal Kristjan Krt, ki bo vodil eno tekmovalno skupino, drugo pa Atena Gojak, ki je hkrati aktivna tudi v drugi ženski ekipi, kjer igra na mestu proste igralke.

  »Odlično je bilo, da so se fantje udeležili tabora na Krku. Na ta način smo se lahko že prej bolje spoznali znotraj odbojke in tudi podružili v prostem času. Treningi potekajo trikrat na teden. Večina fantov je prišla iz mlajše selekcije, zato veliko delamo na privajanju na večje igrišče ter odbojkarske osnove, ki pridejo s tem. Moji cilji se ne nanašajo na mesto na lestvici, ampak da fantje trdo delajo, hkrati pa uživajo v igranju. Kljub velikemu številu fantov bom omogočila igro na državnih tekmovanjih vsem, saj želim, da si naberejo veliko izkušenj. Nekaj so izkušnje s treningov, drugo pa so tekmovalne izkušnje. Najbolj računam na igralce, ki bodo pokazali borbenost in trdo delo že na treningih,« pa je Krta dopolnila Gojakova.

  V soboto bodo v Radencih za Calcit Volley igrali: Tim Berk Skok, Anže Kimavec, Kristjan Grkman, Bor Vrtač, Gal Erce, Oskar Cigoj, Aleksander Berlec, Bor Sprogar, Maks Peštaj Zevnik, Matevž Mihelčič, Ožbej Jamšek, Maks Kališnik, Urban Sporn, Nik Dolenec, Erik Dolenec, Arne Plantarič, Svit Adrovič Flisar, Miha Jerše.

  Za starejše dečke Calcit Volleyja igrajo še: Anže Trunk, David Gojdina, David Novšak, Gašper Penko, Jakob Kurinčič, Jošt Golob, Juš Tarle, Lukas Jež, Marko Kolar, Matevž Bizjak, Matic Pšeničnik, Nace Thaler, Nikolaj Rondovič, Oskar Šegula, Sergej Mijovski, Tilen Groznik, Tilen Šušteršič, Žiga Železnik, Tilen Uhelj.