V Stranjah zmaga in poraz kadetov

  Kadeti Calcit Volleyja so četrti krog v prvi kadetski ligi v dvorani OŠ Stranje končali z zmago in porazom. V prvi tekmi so po izenačenem dvoboju z 2:1 (-22, 19, 8) premagali kranjski Triglav, v drugi pa je bila vodilna Panvita Pomgrad premočna in je zmagala z 2:0 (14, 23). V petem krogu bodo Kamničani v Mariboru igrali proti domačemu Merkur Mariboru in KekoOprema Žužemberk.

  S Kranjčani so se kamniški kadeti pomerili že prejšnji teden v dvorani Planina in tudi na tisti tekmi sta bili ekipi zelo izenačeni. Pred tednom dni so se zmage z 2:1 na koncu veselili Kranjčani, ki so tie-break dobili s 15:13. Tokrat se je zgodba odvila drugače, spet so bili Kranjčani tisti, ki so dobili uvodni niz, zato pa so po zmagi v drugem nizu, kamniški odbojkarji slavili tudi v tie-breaku.

  V drugi tekmi turnirja so vodilni Sobočani z 2:0 (14, 16) premagali Triglav, zelo prepričljivo pa so začeli tudi tekmo z domačim Calcit Volleyjem. Povedli so z 9:1, visoke prednosti pa do do konca niza niso več izpustili iz rok. Toda v drugem nizu so tudi domačini prikazali odlično igro, v končnici so celo vodili, vseeno pa so morali priznati premoč soboški ekipi.

  »V prvem nizu prve tekme smo naredili preveč lastnih napak, kar nas je na koncu stalo zmage. Veliko bolje smo zaigrali v drugem in tretjem nizu. Žal smo proti Sobočanom spet slabo vstopili v tekmo, podobno je bilo tudi v drugem nizu, nato pa smo le prikazali dobro igro, nekaj časa celo vodili, kar pa ni bilo dovolj za zmago. Vseeno sem s tem drugim nizom proti Panviti zadovoljen, preostale tri nize bi morali odigrati boljše,« je po turnirju v Stranjah dejal Jernej Smrekar, trener kadetov Calcit Volleyja, ki so v Stranjah igrali v postavi:  Nik Drnovšek, Gregor Frece, Miha Okorn, Nik Mujanovič, Gašper Babnik, Jaka Albič, Mark Uršič, Žiga Koncilja in Luka Blaževič.

  Druga ekipa kamniških kadetov, ki igra v 2. kadetski ligi, skupina B, je odlično igro prikazala v Škofji Loki. Brez težav so premagali tako vrstnike iz Žirovnice kot Črnuč, oboje so ugnali z 2:0. Črnučanom, ki so njihov neposredni tekmec za prvo mesto v skupini, so v prvem nizu prepustili 21 točk, v drugem le 9. Suvereni so bili tudi proti nasprotnikom iz Žirovnice. V prvem nizu so jim oddali le 16 točk, v drugem še točko manj.

  »Vsak od igralcev v ekipi je odigral vsaj eno celo tekmo. Fantje tako točno vedo, da rezultat ni bistvenega pomena, da bodo igrali na vsakem turnirju, saj je pomemben razvoj. Rezultat tako pride sam po sebi, otroci v igri uživajo in so sproščeni,« je filozofijo dela v drugi kadetski ekipi razkril trener Jure Sitar. Fantje, ki trenutno zasedajo prvo mesto na lestvici druge lige, so igrali v postavi: Žan Uršič, Jaša Skvarča, Aleks Bogataj, Timotej Krt, Nejc Kregar, Anže Pančur, Matevž Šarec, Tevž Kruhar, Jakob Drolc, Mark Bogataj. V četrtem krogu bodo fantje v nedeljo, 15. marca, gostitelji turnirja na OŠ Toma Brejca. Pomerili se bodo s Škofjeločani in Kranjčani.