Še četrta zmaga v skupini za obstanek

    Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja nadaljujejo z odličnimi igrami v končnici za obstanek v 1. DOL. Tokrat so v četrtem krogu v dvorani OŠ Stranje premagale Roto-Kema Puconce s 3:0 (13, 18, 27). Z novo zmago so se s 43 točkami še utrdile na prvem mestu, v prihodnjem krogu, v soboto, 14. marca, pa jih čaka gostovanje v Mozirju.

    Tudi proti Pucončankam, ki so se praktično že poslovile od prvoligaške konkurence, mlade Kamničanke niso ničesar prepustile naključju. Že v prvem nizu so zagospodarile na igrišču, bile boljše v vseh elementih igre in gostjam prepustile le 13 točk. Bolj izenačen je bil drugi niz, vendar tudi v njem vprašanje zmagovalk ni bilo nikoli vprašljivo. V tretjem so zobe pokazale tudi gostje, ki so izkoristile manjšo nezbranost v domači ekipi, toda v napeti končnici so tudi tretji niz dobile Kamničanke.

    »Danes so priložnost za igro dobile tudi mlajše igralke, ki drugače igrajo malo manj, so si pa s prizadevnostjo na treningih to zaslužile. Tretji niz je bil zelo tesen, vendar smo ga na koncu vseeno rešili v svojo korist. Moram pa pohvaliti dekleta za delo na treningih. Čeprav so le za las zgrešile zeleno skupino, delovna vnema ekipe ni padle in vse zelo prizadevno trenirajo,« je svoje varovanke z razlogom pohvalil Aljoša Jemec, trener druge ženske ekipe Calcit Volleyja, ki je igral v postavi: Zala Krašovec, Zala Špoljarič (L), Tina Topič, Špela Lužovec, Živa Javornik, Naja Boisa, Veronika Povh, Tara Gojak, Anja Zorman, Lana Žužek, Nika Kraševec, Milla Andrejič, Sara Sitar, Atena Gojak (L).