V Stranjah potrdili uvrstitev v prvo ligo

  Starejši dečki Calcit Volleyja so na zadnjem kvalifikacijskem turnirju potrdili uvrstitev v prvo ligo. Na turnirju v Stranjah so v prvi tekmi premagal Panvito Pomgrad z 2:0 (17, 18), v drugi pa po izenačeni igri morali priznati premoč novomeške Krke z 1:2 (19, -20, -9). V skupini C so Kamničani tako osvojili osem točk, prvouvrščena Krka je bila brez poraza, in se uvrstili med najboljše slovenske klube v kategoriji starejših dečkov. Že pred njimi je to uspelo tudi starejšim deklicam Calcit Volleyja.

  Za zanesljivo uvrstitev v prvo ligo so varovanci Kristijana Krta, ki je prvič samostojno vodil ekipo, saj je pred časom pridobil licenco za odbojkarskega trenerja, potrebovali vsaj en osvojeni niz. Svojo nalogo so z odliko opravili že na prvi tekmi, ko so brez večjih težav dobili uvodni niz, boljši pa so bili tudi v drugem. Odlično igro so prikazali tudi proti Novomeščanom, ki jih imajo mnogi za prve favorite državnega prvenstva. Toda po zmagi v prvem nizu so v nadaljevanju vendarle morali priznati premoč odbojkarjev Krke, ki so kvalifikacije končali brez poraza.

  »Če potegnem črto, sem lahko z dosedanjimi predstavami zadovoljen. Naša igra je iz turnirja v turnir boljša, bolj raznovrstna in zanesljiva. Fantje so po res dolgem času igrali tudi pred številčnejšo publiko in tudi to je neke vrste pritisk, ki se ga morajo še navaditi. V drugi tekmi proti Krki smo po mojem mnenju igrali najboljšo odbojko letos, vendar nam je v tretjem nizu zmanjkalo malo športne sreče. Zdaj nas čakata dva tedna treningov, nato pa s tekmami nadaljujemo v prvi ligi,« je bil po turnirju v Stranjah zadovoljen Kristijan Krt, trener starejših dečkov Calcit Volleyja.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Za starejše dečke Calcit Volleyja so igrali: Nejc Okorn, Enej Leskovar, Tomaž Toplišek, Nal Česen, Jon Jensterle, Urban Pate, Erazem Šoštar, Drejc Strniša, Dorian Viriant, Maks Kovač, Nejc Korošec, Žiga Sporn.

  Foto: Petra Zadnikar