Novi dve zmagi za mladinke v Novi Gorici, mladinci praznih rok v Novem mestu

  Obe mladinski ekipi Calcit Volleyja sta pred štirinajstimi dnevi uspešno začeli državno prvenstvo v prvi mladinski ligi, saj sta na turnirjih v Stranjah in na Ravnah na Koroškem zabeležili po dve zmagi. Kamniške mladinke so svoj zmagoviti niz nadaljevale tudi to nedeljo v Novi Gorici, kjer so v zahodni skupini domači GEN-I sonce premagale z 2:0 (13, 9) in Luko Koper prav tako z 2:0 (17, 20). Manj uspeha so tokrat v Novem mestu imeli kamniški mladinci, ki so izgubili proti Salonit Anhovem z 1:2 (-16, 22, -6), proti ACH Črnučam pa z 0:2 (-23, -14).

  V Stranjah so varovanke Tjaše Gadža premagale Vital Ljubljano in Luko Koper, s katero so se pomerile tudi v Novi Gorici. Tudi tokrat so bile Kamničanke bolj prepričljive in čeprav so bile z njimi tudi Naja Boisa, Mija Šiftar, Živa Javornik in Neja Čižman, ki igrajo za prvo člansko ekipo, so večji del tekme igrale mlajše, rezervne igralke, ki so opravičile zaupanje Tjaše Gadža. Še bolj prepričljive so bile v prvi tekmi, ko lanskoletnim državnim prvakinjam v dveh nizih prepustile le 22 točk. Novogoričanke so lani v finalu premagale prav Kamničanke.

  Za mladinke Calcit Volleyja so v Novi Gorici igrale: Tina Topič, Naja Boisa, Mija Šiftar, Živa Javornik, Neja Čižman, Tara Gojak, Neža Sitar, Noemi Žvegla, Anamarie Štern, Alexandra Stupar in Maja Ifko.

  Tretji turnir bo na sporedu v nedeljo, 5. decembra, v dvorani OŠ Valentin Vodnik v Ljubljani, kjer se bodo Kamničanke še enkrat pomerile z ekipo GEN-I sonce in s Šentvidom. V 1. ligi za mladinke – zahod je Calcit Volley edina ekipa z vsem osmimi točkami, po dve manj imata Triglav Kranj in Krim I, ki pa ima tekmo manj.

  V Stranjah bodo morali igrati bolje

  Na Ravnah na Koroškem so varovanci Andreja Flajsa premagali domači Fužinar SijMetal Ravne in Salonit Anhovo. S Kanalci so se pomerili tudi v svoji drugi tekmi turnirja v Novem mestu, vendar so tokrat morali priznati, da so bili nasprotniki boljši od njih. V prvem nizu so jih Kanalci presenetili z raznovrstnim servisom, tako da ob slabšem sprejemu niso bili dovolj prodorni v napadu. Ko se je Nik Mujanović z mesta sprejemalca preselil na korektorsko mesto, v igro pa je prišel Enej Sladič, je bila njihova igra boljša, temu primeren pa je bil tudi izid. V tie-breaku so si Kanalci že na začetku priigrali večjo prednost, Kamničani pa so se tudi že sprijaznili s svojim drugim porazom.

  V prvi tekmi, ki so jo kamniški mladinci začeli v postavi Nik Drnovšek, Gregor Frece, Nik Mujanović, Miha Okorn, Jure Burkeljca, Luka Pristovnik in Mark Uršič na liberu, v tej zasedbi so začeli tudi tekmo s Kanalci, so bili premalo zbrani na sprejemu, prav tako so imeli težave na servisu. »V Novem mestu so Kanalci prikazali boljšo igro kot na Ravnah na Koroškem, Črnučani pa so med najbolj resnimi kandidati za prvo mesto, vendar samo to ni razlog naših porazov. Preprosto smo zatajili na sprejemu, ki je bil pod našo običajno ravnijo, več pa sem pričakoval tudi od naših zunanjih napadalcev. V prihodnjih štirinajstih dneh, ko bo turnir v Stranjah, moramo to popraviti,« je po tekmah v Novem mestu dejal Andrej Flajs, trener mladincev Calcit Volleyja.

  V Stranjah, turnir bo na sporedu 5. decembra, bodo Kamničani še drugič igrali s Fužinar SijMetal Ravnami in prvič z Merkur Mariborom. Po štirih odigranih tekmah brez poraza vodi ACH Črnuče, ki mu s tremi zmagami in porazom sledijo Kanalci in Mariborčani, Kamničani pa so s štirimi točkami četrti. Štiri točke imajo tudi Ravenčani.