V SOBOTO ZAČENJAJO MLADINKE

    Med ekipami Calcit Volleyja bodo prve z uradnim delom sezone začele kamniške mladinke. Njihov prvi nastop jih čaka v soboto v dvorani OŠ Valentina Vodnika v Ljubljani, kjer se bodo na turnirju območnega prvenstva v prvi tekmi pomerile z domačo ekipo Krim II. Na turnirju bosta še ekipi ATK Grosuplje in Vital Ljubljana III. Končni cilj kamniške ekipe je najmanj nastop na zaključnem turnirju.

    Pred začetkom letošnje sezone v mladinski konkurenci se v kamniškem taboru odkrito spogledujejo z naslovom državnih prvakinj. Večina igralk bo v novi sezoni igrala za drugo ekipo Calcit Volleyja, ki bo letos prvič igrala med najboljšimi slovenskimi klubi, Anja Zorman in Eva Pogačar pa sta že del prve kamniške ekipe. Dobro formo so varovanke Francija Obolnarja potrdile konec prejšnjega tedna, ko so brez Eve Pogačar, Anje Zorman in Manje Jerala osvojile prvo mesto na turnirju v Benetkah, na katerem so igrale ekipe italijanske C lige.

    »Medtem ko si v prvi ligi želimo, da prvenstva ne končamo na zadnjem ali predzadnjem mestu, so naši cilji v mladinskem državnem prvenstvu višji,« je v napovedi kratek in jedrnat Franci Obolnar, trener kamniške mladinske ekipe, ki se je lani zaustavila na polfinalnem turnirju, letos pa se spogleduje tudi z naslovom državnih prvakinj.

    Za mladinke Calcit Volleyja bodo v sezoni 2018/19 igrale: Meta Ahačič, Lara Bošeska, Atena Gojak, Živa Javornik, Manja Jerala, Nives Juhant, Zala Krašovec, Naja Kukman, Eva Pogačar, Sara Sitar, Eva Zatkovič, Anja Zorman, Zala Špoljarič, Lana Žužek.

    Komentarji