KONEC TEDNA NA TURNIRJU V ZAGREBU

    Prva ženska ekipa Calcit Volleyja je v torek v dvorani OŠ Stranje gostila celovško ekipo ATSC Kelag Wildcats in jo premagala s 4:0 (20, 19, 9, 13). Pred veliko težjo preizkušnjo bodo varovanke Gregorja Rozmana v soboto in nedeljo, ko bodo gostovale na turnirju v Zagrebu. V soboto se bodo pomerile z domačo Mladostjo, v nedeljo pa jih čakata še tekmi z Novo KBM Branikom in Vukovarjem.

    Celovške divje mačke v torek niso bile težji zalogaj za Kamničanke. »Pozna se nam, da smo še v fazi pridobivanja telesne priprave, zato so noge še težke, reakcije na odbite žoge pa še bolj počasne. Temu primerna je bila tudi naša igra proti Celovcu, čeprav se je tekma rezultatsko končala kot se mora, s samo igro pa nisem najbolj zadovoljen, saj moramo in zmoremo igrati veliko bolje,« pri svoji ekipi še vidi rezerve trener Gregor Rozman.

    Že konec tedna Kamničanke čaka veliko resnejše preizkušnja. V soboto ob 17. uri se bodo srečale z Mladostjo, ki so jo pred slabima dvema tednoma doma premagale, v nedeljo ob 10.00 z Novo KBM Branikom ter ob 16.00 še z Vukovarjem. Na teh tekmah se bo videla vsaj približna moč letošnje kamniške ekipe. »Da, res je, ta turnir bo že prvi pokazatelj ne samo trenutne pripravljenosti, temveč tudi razmerja moči za prvi del sezone. Z Mladostjo smo igrali nedavno, verjetno nas čaka spet zanimiva tekma, Mariborčanke, ki so bolj ali manj v isti zasedbi kot lani, prav tako dobro poznamo, neznanka pa je le ekipa Vukovarja. Vsekakor pa bodo vse tri tekme nova priložnost za vse igralke, da se dokažejo, priložnost bodo dobile vse. Takšne tekme nam v tem obdobju pridejo zelo prav, na nas pa bo, da se bomo skušali prikazati v boljši luči kot na zadnjih dveh pripravljalnih tekmah in postopoma dvigovati formo do prve uradne preizkušnje, ki nas 3. oktobra čaka v Kamniku v srednjeevropski ligi,« je o pričakovanjih v Zagrebu dejal Rozman.

    Komentarji