V Šiški bodo sezono začele tudi kadetinje

    V nedeljo se bo začelo še državno prvenstvo za kadetinje in kadete. Kamničanke bodo pod vodstvom trenerke Katarine Vraber svoj prvi kvalifikacijski turnir igrale v Ljubljani. V dvorani športne gimnazije v Šiški se bodo pomerile z domačim Olimpom in kranjskim Triglavom II.

    Tudi v letošnji sezoni bodo kamniške kadetinje zaradi pravila igranja v le dveh kategorijah nastopile v pomlajeni zasedbi. Anamarie Štern, Adriana Vukojević in Neža Sitar so že igrale za drugo člansko ekipo, ki je sezono začela z zmago v Rušah, v nadaljevanju pa bodo igrale še za mladinke, tako da bo priložnost dobilo nekaj mlajših igralk.

    »Priprave smo začeli sredi avgusta. Nekaj igralk je bilo takrat sicer še na počitnicah, tiste, ki so bile doma, pa so pridno trenirale. V avgustu smo naredili tudi veliko individualnih treningov, sploh pri mlajših igralkah. Tako bosta na mesto podajalke nastopili Zoja Potočnik in Neža Zarja Kovač, na mestu blokerk se bodo skušale čim bolj izkazati Zala Ivanović Loparec, Mia Marija Vravnik ter dve zelo mladi igralki Allegra Vučurević in Tajda Adrovič Flisar. Na mestu libera bo še vedno odigrala Neža Skvarča, družbo pa ji bosta delali Ema Nuhija in Špela Butalič, medtem ko imamo na mestu sprejemalk dve novi igralki. Iz Ljubljane se nam je pridružila Vita Vaupetič in Tanja Gajić, ki prihaja iz Brčkega. Poleg njiju imamo še veliko mlajše, ki pridno trenirajo: Zoja Somrak, Brina Vita Mauhar, Kristina Stupar. Kot korektorice bodo igrale Nika Kordič Zamljen, ki se vrača po hudi poškodbi kolena, ter Petra Žavbi in Sara Kočan, ki lahko zaigra tudi kot sprejemalka. Igralk imamo res veliko, a v sezoni, polni karanten in bolezni, kot je Covid-19, je to nujno potrebno,« je ekipo predstavila Katarina Vraber, ki si je z varovankami postavila visoke cilje.

    »Prav je, da so cilji vedno visoko postavljeni, kajti tako imamo večjo motivacijo in na treningu še bolj trdo delamo. Najprej želimo osvojiti prvo mesto v skupini, kar ne bo lahko, saj sta obe ekipi, tako Olimp iz Ljubljane kot Triglav Kranj, zelo dobri ekipi, nato pa se bomo skušali čim bolj pripraviti na tekme v prvi ligi. Seveda bomo veliko naporov vložili tudi v to, da bomo napredovali tudi v tehničnem in taktičnem smislu,« napoveduje Vraberjeva, ki je že, tako kot njene varovanke, v pričakovanju nedeljskega turnirja v Ljubljani. »Vse že komaj čakamo, da se sezona končno res začne.«