Starejše deklice uspešne v Portorožu

  Minula sezona je bila za starejše deklice Calcit Volleyja, pa ne samo zanje, zelo nenavadna. V nekaterih klubih je celo prišlo do upada igralk, na srečo pa ne v Kamniku, tako da bo Katarina Vraber, ki se spet vrača samo k mlajšim kategorijam, ob starejših deklicah bo vodila še kadetinje in mini odbojko, lahko bolj ali manj računala na vse igralke iz lanske sezone. Novo so v soboto začele v Portorožu, kjer so na prvem kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v prvo ligo premagale domačinke turnirja z 2:0 (6, 14), nato pa z 2:0 (11, 18) še Neptun Kanal.

  Varovanke Katarine Vraber so odlično začele novo sezono. Na obeh tekmah so bile prepričljive, njihova zmaga pa niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. Drugi turnir bo na sporedu 23. oktobra, ko bodo Kamničanke v dvorani OŠ Toma Brejca gostile Portorožanke in Kanalke, tretji, zadnji kvalifikacijski turnir pa se bo igral 6. novembra v Kanalu.

  »Najbolj me veseli, da končno spet lahko skoraj normalno treniramo naprej. Tako igralke kot trenerji pa upamo, da bo nova sezona veliko mirnejša, čeprav smo imeli že zdaj kar nekaj igralk v karanteni. A prave športnice se vedno znajdemo. Vse deklice pridno trenirajo tudi doma. Veseli me tudi, da v ekipi starejših deklic ni prišlo do večjega upada igralk, tako da bo prva šestorka le malce spremenjena. Je pa prestopilo k starejšim deklicam veliko mladih igralk, kjer pa se žal vidi pomanjkanje treningov ter zlasti tekem, saj so te deklice izpustile celotno tekmovalno sezono v svoji kategoriji,« se nove, upajmo, da »normalne« sezone veseli Katarina Vraber.

  Priprave na novo sezono so Kamničanke začele že 16. avgusta, ko so bile prvič namesto na Krku, na Debelem rtiču. Trenirali so dvakrat dnevno, poleg samih treningov pa so lahko uživale v kopanju in v zabavnih večernih programih. »Takšne priprave so nujno potrebne predvsem zato, da se ekipa dobro spozna in da pride na tekmah do tistega pravega in nujno potrebnega ekipnega duha, ki je včasih jeziček na tehnici, sploh pri izenačenih tekmah,« je prepričana Vrabrova, ki ne skriva, da se želi s svojimi varovankami uvrstiti v prvo ligo.

  »Seveda je naš prvi cilj uvrstitev v prvo ligo. Za zdaj smo na dobri poti, v prvi ligi pa se želimo v svoji skupini uvrstiti med prvi dve ekipi. Naš cilj je morda res visoko postavljen, a ni nedosegljiv,« na preboj na zaključni turnir državnega prvenstva računa trenerka, ki ima nemalo zaslug, da je v prvi ženski ekipi iz leta v leto vse več igralk iz lastnega bazena.

  »Še vedno je želja kluba, da se dela dobro pri mladih. Odbojkarska šola OK Kamnik prav zaradi tega organizira več taborov. Imamo ogromno število deklic, sploh letos, tako da kar pokamo po šivih, tako da imamo pomanjkanje terminov v telovadnicah, pa tudi trenerskega kadra. A verjetno se bo to kmalu spremenilo, saj je ravno zdaj nekaj naših trenerjev na izobraževanju. Tudi mene zelo veseli, da je vedno več mladih igralk tako pri 1. kot 2. članski ekipi. To je za trenerja mladih ena izmed najlepših nagrad za delo in znanje, ki ga prenaša na mlade in perspektivne igralke. In to bi moral biti cilj in prioriteta vsakega kluba,« je prepričana Katarina Vraber, ki je, kot smo že omenili, v letošnji sezoni ob starejših deklicah Calcit Volleyja zadolžena še za mini odbojko, kjer ji pomaga Sara Sitar, in kadetinje. Malo odbojko vodi Danijel Habjan, starejše deklice začetnice Ana Pibernik in kadetinje začetnice Sara Sitar, medtem ko mladinke in drugo člansko ekipo vodi Tjaša Gadža.

  Za starejše deklice Calcit Volleyja so v Portorožu igrale: Nina Sitar, Zoja Somrak, Zoja Potočnik, Brina Vita Mauhar, Brina Škorjanc, Allegra Vučurević, Tajda Adrovič Flisar, Hana Gašperlin, Zara Premk, Zarja Vister, Ella Čataković, Julija Jelenc.