V Novi Gorici bodo branile naslov državnih prvakinj

  Za prvi lanskoletni naslov državnih prvakinj Calcit Volleyja v sezoni 2019/20 so decembra 2019 poskrbele kamniške mladinke, ki so v Novi Gorici v finalu premagale domači GEN-I Volley. Članska ekipa Calcit Volleyja je po treh zmagah nad Novo KBM Branik v končnici državnega prvenstva v letošnji sezoni že ubranila lanskoletni naslov, v soboto in nedeljo pa bo lanskoletni na zaključnem turnirju osmerice skušale ponoviti tudi mladinska ekipa. Tudi tokrat v Novi Gorici.

  V rednem delu prve mladinske lige – zahodna skupina so imele varovanke Katarine Vraber nemalo težav s poškodbami, za nameček pa so nekatere igralke prenehale z igranjem odbojke. Vse to je pripeljalo do tega, da so na zadnjih dveh turnirjih izgubile tri tekme, tako da so se na zaključni turnir osmerice uvrstile s četrtega mesta zahodne skupine.

  »Počasi se dekleta vračajo po poškodbah, tako da bomo v Novi Gorici nastopile v polni zasedbi. Vendar smo imeli tudi v zadnjih tednih veliko težav s treningi. Dobro je, da sta se vrnili naša prva podajalka Tina Topič in novopečena blokerka Zala Krašovec, saj sta predčasno končali s kariero naši dozdajšnji prvi blokerki, Manja Jerala in Veronika Povh, nekaj časa je manjkala tudi Naja Boisa, ki je bila s člansko reprezentanco v kvalifikacijah na evropsko prvenstvo. Poleg tega smo bili nekaj časa tudi brez Žive Javornik, ki se je nadejala evropskega prvenstva do 22 let v odbojki na mivki, tako da nam ni bilo lahko. Upam, da so nas zdaj ti črni oblaki končno zapustili in da bo tudi za nas posijalo sonce,« je o vseh težavah svoje ekipe v letošnji sezoni povedala Katarina Vraber.

  Svojo zadnjo preizkušnjo pred zaključnim turnirjem v Novi Gorici so imele Kamničanke v sredo, ko so se pomerile z ljubljanskim Vitalom, ki je redni del prvenstva končal dve mesti pred njimi. Toda pravo sliko pripravljenosti in formo ekipe bomo videli šele v soboto, ko jih v četrtfinalu čaka najboljša ekipa vzhodne skupine, SIP Šempeter.

  »Že to, da so Šempetranke v vzhodni skupini v sedmih tekmah izgubile le en niz, govori o tem, da gre za resnično dobro ekipo. V vsakem primeru imamo tudi mi svoje adute, zato komaj čakamo, da se pomerimo z njimi. Res je, da bomo v Novi Gorici branili lanskoletni naslov, vendar je bila lanska sezona popolnoma drugačna od letošnje. Zelo težko je vleči neke vzporednice, saj je Covid resnično vse premešal. Kdo je najboljši, se bo pokazalo na igrišču. Lahko rečem le, da vedno stojim in verjamem v svojo ekipo. Če bomo pustili srce na igrišču, zaupali v svoje znanje, se v Novi Gorici lahko zgodi marsikaj,« v ugoden razplet zaključnega turnirja verjame trenerka kamniških mladink.

  Za mladinke Calcit Volleyja bodo v Novi Gorici igrale: Živa Javornik, Naja Boisa, Tina Topič, Anamarie Štern, Maja Ifko, Tara Gojak, Zala Špoljarič, Nika Kraševec, Inja Uršič, Zala Ivanovič Loparec, Neža Sitar, Zala Krašovec.

  Zaključni turnir za mladinke

  Sobota, 22. maj

  Četrtfinale:

  Tekma »2« Vital Ljubljana – Braslovče (10.00)

  Tekma »3« GEN-I Volley – Formis (11.30)

  Tekma »4«  Nova KBM Branik – Triglav Kranj I (13.00)

  Tekma »1« SIP Šempeter – Calcit Volley (14.30)

  Nedelja, 23. maj

  Polfinale

  Tekma »1« zmagovalec t. 1 – zmagovalec t. 2 (10.00)

  Tekma »2« zmagovalec t. 3 – zmagovalec t. 4 (11.30)

  Tekma za tretje mesto (14.00)

  Finale (15.30)