Kamniški mladinci optimistično na zaključni turnir na Ravne

  Pred tremi leti so mladinci Calcit Volleyja zadnjič igrali v finalu mladinskega državnega prvenstva, vendar so bili Črnučani takrat previsoka ovira zanje. Tako kot pred osmimi leti tudi KEKOOprema Žužemberk, ki bo na letošnjem zaključnem turnirju, na katerem bo prvič osem ekip, njihov nasprotnik že v četrtfinalu. Lani so bili Kamničani na koncu sedmi, naslov pa bo branil Fužinar Sij Metal Ravnem, ki bo tudi domačin letošnjega zaključnega turnirja.

  V rednem delu prve mladinske državne lige je bila pred odbojkarji Calcit Volleyja le ekipa Pr Kopač Brezovica, ki je pred dobrim mesecem dni tudi edina premagala varovance Gašperja Ribiča.

  »Brezovica je takrat odigrala resnično zelo dobro tekmo, medtem ko mi nismo bili na svoji ravni. Upam, da bomo zaključni turnir odigrali, kot znamo, predvsem pa, da bodo igralci dali svoj maksimum. Vsekakor imamo svoj cilj, ki je visoko postavljen,« je pred sobotnim četrtfinalnim obračunom z Žužemberčani dejal Gašper Ribič, trener mladinske ekipe Calcit Volleyja, ki je ob pomoči Tea Podobnika igrala tudi v drugi članski ligi, v kateri je na koncu osvojila drugo mesto. Svojo zadnjo tekmo v njej je imela v sredo, ko je brez večjih težav, v tekmi, ki ni odločala o ničemer, premagala SIPlayer Fram.

  »Prav z mislijo, da se pripravimo na zaključni turnir mladinskega državnega prvenstva smo tudi šli v tekmo s Framom. Mislim, da smo jo odigrali zelo korektno, prvi niz pa tudi zelo kakovostno. V nadaljevanju je bilo sicer nekaj več nihanj, ki so po svoje tudi razumljiva, saj so v zadnjem obdobju imeli veliko število tekem, kar se na koncu pozna tudi na zbranosti,« je sredino zadnjo tekmo v letošnji drugoligaški druščini ocenil Ribič.

  Prav dejstvo, da so imeli kamniški mladinci v zadnjem času normalni ritem tekmovanja, bi bila lahko ena od njihovih prednosti na Ravnah. Toda po drugi strani ne smemo pozabiti, da so v zadnjih dveh tednih odigrali pet težkih tekem.

  »Tekem je bilo res veliko, pa tudi zaradi vsega tega okoli covida je vse skupaj še toliko bolj negotovo. Res je, da so fantje že nekoliko utrujeni, vendar pa dobro vedo, kaj jih na Ravnah čaka. Vsekakor si želimo v dveh dneh odigrati še tri tekme in prepričan sem, da bodo dali vse od sebe. Na zadnjih tekmah je bil pristop pravi in če bo tako tudi na zaključnem turnirju, verjamem, da bomo na koncu vsi zadovoljni,« je prepričan trener, ki se je naslova državnega prvaka dvakrat veselil s kamniškimi odbojkaricami, s prvo moško ekipo pa je prišel do pokalnega naslova. Kot igralec se lahko pohvali s tremi državnimi in enim pokalnim naslovom.

  Prva ovira na poti do želenega finala bodo Žužemberčani, ki so osvojili prvo mesto na t. i. turnirju za finale, ko so brez izgubljenega niza osvojili prvo mesto.

  »Žužemberk je imel vedno dobre mladinske ekipe. Ne nazadnje so nas pred osmimi leti premagali v finalu. Čeprav letos niso igrali v prvi ligi, za nas niso neznanka, saj smo se z njimi pomerili v kvalifikacijah. Zavedamo se, da gre za neugodnega nasprotnika, zato bomo morali že prvo tekmo odigrati na visoki ravni, če se bomo želeli uvrstiti v polfinale. Trenutno razmišljamo le o tej tekmi,« ne želi ničesar prehitevati Ribič, ki bo imel na Ravnah eno mlajših ekip. V prihodnji sezoni bodo v mladinski kategoriji, z izjemo Urbana Blaževiča, Roka Podbregarja in Ambroža Poljanška, lahko igrali še Nik Mujanovič, Miha Okorn, Nejc Kregar, Marko Medved, Žiga Koncilija, Mark Uršič, Nik Drnovšek in Gregor Frece.

  Zaključni turnir za mladince

  Sobota, 22. maj

  Četrtfinale:

  Tekma »1« Fužinar Sij Metal Ravne – Merkur Maribor (10.00)

  Tekma »2« :Pr Kopač Brezovica – Vet4Pet Triglav (11.30)

  Tekma »3« Calcit Volley – KEKOOprema Žužemberk (13.00)

  Tekma »4« Panvita Pomgrad – Salonit Anhovo (14.30)

  Nedelja, 23. maj

  Polfinale

  Tekma »1« zmagovalec t. 1 – zmagovalec t. 2 (10.00)

  Tekma »2« zmagovalec t. 3 – zmagovalec t. 4 (11.30)

  Tekma za tretje mesto (13.00)

  Finale (14.30)