Slovo že v četrtfinalu, prvo mesto Brezovici

    Na zaključnem turnirju državnega prvenstva za mladince, ki je potekal na Ravnah na Koroškem, se odbojkarjem Calcit Volleyja ni izšlo vse po željah, saj so v sobotnem četrtfinalu izgubili proti ekipi KekoOprema Žužemberk z 1:2 (-20, 17, -13). Žužemberčani so v nedeljo v polfinalu z 2:1 premagali še Salonit Anhovo, šele v finalu pa jih je zaustavila ekipa Pr Kopač Brezovica, ki je do naslova državnega prvaka prišla z izidom 3:2 (-18, -24, 16, 12, 13).

    Kamniški mladinci so na Ravne odšli z velikimi pričakovanji, saj so redni del državnega prvenstva končali na drugem mestu, boljša od njih je bila le Brezovica, dobre igre pa so prikazali tudi v drugi članski ligi, ki so jo prav tako končali na drugem mestu. Toda vse njihovih upov po visoki uvrstitvi je bilo konec že po četrtfinalni tekmi z Žužemberčani, ki so jih že premagali v kvalifikacijah za uvrstitev v prvo ligo. Žužemberčani so nato morali igrati v 1B. ligi, v kateri so brez poraza osvojili prvo mesto. Prvi so bili tudi na turnirju za uvrstitev na zaključnem turnirju.

    Že v prvem nizu je bilo v kamniškem taboru čutiti veliko nervoze, na drugi strani pa so žužemberški odbojkarji igrali veliko bolj sproščeno in tudi brez večjih težav dobili uvodni niz. V drugem so Kamničani igrali veliko bolje, na pragu zmage pa so bili tudi v tie-breaku, toda po treh lastnih napakah so v končnici niza ostali praznih rok in brez tako želenega napredovanja v nedeljski polfinale.

    »Vzroke za poraz moramo najprej iskati sami pri sebi. Kar nekaj igralcev je bilo, ki so v tekmo vstopili preveč nervozno, in ko nam stvari niso stekle, kot smo si želeli, so igrali v nekakšnem krču. Drugi niz smo odigrali vsaj približno, kot znamo, v tie-breaku pa so se nam spet prikradle tiste malenkostne napake, o katerih se pogovarjamo že vso sezono. Predvsem je škoda za tiste tri napake ob koncu, ki so bile za nas usodne. Razočaranje je bilo seveda veliko, vendar se tej generaciji podobno dogajalo že v mlajših kategorijah, ko so, ko je bilo treba narediti korak naprej, obstali na mestu. Na žalost, kajti ta ekipa bi morala najmanj igrati v finalu. Žužemberk niti ni igral tako dobro, kot smo mi igrali slabo. Toda po drugi strani so z izjemo treh igralcev drugo leto še vsi mladinci,« je po nepričakovanem četrtfinalnem porazu dejal Gašper Ribič, trener mladinske ekipe Calcit Volleyja, ki je na Ravnah na Koroškem igrala v postavi: Urban Blaževiča, Rok Podbregar, Ambrož Poljanšek, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Nejc Kregar, Marko Medved, Žiga Koncilija, Mark Uršič, Nik Drnovšek in Gregor Frece.

    Naslov državnega prvaka je osvojila PR Kopač Brezovica, ki je bila najboljša ekipa že po rednem delu tekmovanja. Brezovčani so v četrtfinalu premagali kranjski Vet4 Pet Triglav z 2:0, v polfinalu so bili z 2:0 boljši tudi od domačega Fužinarja SijMetala, ki je branil lanskoletno lovoriko, v finalu pa so po zaostanku z 0:2 premagali še Žužemberčane. Tretje mesto so zmagi z 2:0 nad Salonitom Anhovo osvojili Ravenčani.