V Kranju že bolje, Olimp Ljubljana še enkrat premočan

    Tudi na drugem kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v prvo kadetsko državno prvenstvo so na turnirju v Kranju odbojkarice Calcit Volleyja zabeležile eno zmago in poraz. V svoji prvi tekmi so z 0:2 (-23, -25) izgubile proti ekipi Olimp Ljubljana, ki je bil pred tem z 2:0 boljši od domačega Triglava, proti domačinkam pa so Kamničanke slavile z 2:1 (23, -21, 8).

    Že pred tednom dni, minulo nedeljo na turnirju v Ljubljani, je bil Olimp boljši od kamniške zasedbe, vendar se je moral tokrat pošteno potruditi, saj je oba niza dobil na razliko. Kamniške kadetinje so igrale veliko boljše kot v prvi tekmi, žal pa so naredile preveč napak na servisu, kar je tudi odločilo tekmo.

    Tudi na drugi tekmi so se težave na servisu nadaljevale, kljub temu pa so Kamničanke prvi niz dobile. V drugem so popustile na sprejemu, visokega zaostanka pa v končnici niza niso več nadomestile. Zato pa so se v odločilnem tretjem nizu spet zbrale, prikazale odlično igro in prišle do zaslužene zmage, s katero so potrdile drugo mesto v kvalifikacijski skupini G. Na zadnjem turnirju, v nedeljo, 7. novembra, jih v dvorani OŠ Toma Brejca v Kamniku čaka še zadnja preizkušnja. Za potrditev drugega mesta in s tem uvrstitev v dodatne kvalifikacije bodo potrebovale še eno zmago. Morda tudi to ne, če bodo Ljubljančanke še tretjič premagale Kranjčanke, medtem ko je prvo mesto že oddano Olimpu.

    »Malo sem razočarana, ker smo se z dekleti resnično pripravile na turnir v Kranju. Naredile smo tudi video analizo, odigrale pripravljalno tekmo s fanti, žal to ni bilo dovolj. Naša največja težava je bil servis, vendar imamo mlado ekipo. Nič še ni izgubljenega. Zagotovo se ne bomo predale, že do prihodnjega turnirja bomo naredile vse, da popravimo še ta element v svoji igri, nato pa bomo v dodatnih kvalifikacijah skušali priti do prve lige,« se s svojimi varovankami ne predaja Katarina Vraber, trenerka kadetinj Calcit Volleyja.

    Za kadetinje Calcit Volleyja so na turnirju v Kranju igrale: Zala Ivanovič Loparec, Tanja Gajić, Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Tajda Adrovič Flisar, Mia Marija Vravnik, Kristina Stupar, Sara Kočan, Nika Kordič Zamljen, Neža Zarja Kovač, Neža Skvarča, Špela Butalič, Vita Vavpetič.