Prva zmaga za Flajsove varovance

  V tekmi drugega kroga 2. DOL za moške je druga ekipa Calcit Volleyja v dvorani OŠ Stranje premagala Slovensko Bistrico s 3:0 (20, 12, 15). Kamničani bodo v tretjem krogu v petek, 22. oktobra, igrali z drugo ekipo Merkur Maribora. Tekma se bo začela ob 17.30.

  Calcit Volley II – Slovenska Bistrica II  3:0 (20, 12, 15)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje, sodnika: Hafnar, Rozman.

  Calcit Volley II: Podbregar, Blaževič, Medved, Okorn, Felkar, Drnovšek, Uršič (L), Frece, Koncilja, Poljanšek, Vrhovnik, Burkeljca. Trener: Andrej Flajs.

  Slovenska Bistrica: Primec, Arbeiter (L), Vrečko, Ferk, Šlamberger, Slaček (L), Vinter, Kobale, Fifer, Slomšek, Gregorc Planinc, Bukovec, Porekar, Semprimožnik. Trener: Nejc Zidar.

  Mlada kamniška ekipa je v prvem krogu na gostovanju v Kostanjevici na Krki ostala praznih rok, med tednom pa je izgubila tudi v tretjem krogu pokala Slovenije. Tudi zato je bila želja po prvi letošnji zmagi v dvoboju z gosti iz Slovenske Bistrice še toliko večja. Z odlično igro ni ostalo le pri željah, pač pa so Kamničani nadigrali goste in se zasluženo veselili vseh treh točk.

  Andrej Flajs, trener kamniške ekipe, je tekmo začel v postavi Nik Drnovšek, Gregor Frece, Gregor Felkar, Miha Okrn, Jure Burkeljca, Ambrož Poljanšek in Mark Uršič na liberu. Še največ težav so imeli v prvem nizu, vendar tudi v njem njihova zmaga nikoli ni bila vprašljiva. V drugem nizu so Kamničani nasprotniku prepustili le dvanajst točk, nič kaj dosti bolje pa se gostom ni godilo v tretjem nizu.

  »Tokrat smo prikazali boljšo igro kot v prvih dveh tekmah sezone. Zadovoljen sem bil z vsemi elementi odbojkarske igre, veseli pa me, da so se izkazali tudi igralci, ki so v igro prišli s klopi,« je zmago svojih varovancev komentiral Flajs.