Popravni izpit za dekleta, fantje po prvo zmago v Mevzi

  Ženska ekipa Calcit Volleyja, ki je v četrtem krogu domačega prvenstva nepričakovano doma izgubila s SIP Šempetrom, bo imela že v torek, ob 19. uri, v Budimpešti proti Vasasu, v tekmi petega kroga srednjeevropske lige, popravni izpit. Dan pozneje bodo v srednjeevropski ligi igrali tudi varovanci Matije Pleška. Njihov nasprotnik v kamniški športni dvorani bo SK Zadruga Aich/Dob. Tekma se bo začela ob 20. uri.

  Ali so porazi lahko tudi dobrodošli, bomo v primeru aktualnih državnih prvakinj videli že v torek. Dejstvo je, da Kamničanke v tekmo s Šempetrankami, resda v pomlajeni zasedbi, niso vstopile stoodstotno. Na trenutke se je zdelo, da so z glavami še na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj, ko so ob dobri igri izpadle proti ukrajinski ekipi Prometej Dnipro. Šempetranke so njihovo »odsotnost« izkoristile na najboljši možni način in zasluženo prišle do zmage.

  »Ta poraz je dober opomin za naprej, kajti zadeve se tako ne peljejo. Del krivde za poraz lahko pripišem tudi nase, ker sem tekmo zastavil, kot sem jo in večinoma vztrajal pri mlajših igralkah, toda ekipa je sestavljena iz štirinajstih igralk in ne bi smelo biti pomembno, katera je tekmo začela in katera jo je končala. Vsekakor bomo morali že v Budimpešti prikazati veliko boljšo igro, predvsem pa se držati dogovora pred tekmo,« je o sobotnem porazu še enkrat spregovoril Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric.

  Vasas iz Budimpešte bo vse prej kot lahek nasprotnik, čeprav je v sobotni uvodni tekmi madžarskega prvenstva doma izgubil proti ekipi Szent Benedek Balatonfured z 2:3, zato pa je v svoji prvi letošnji tekmi srednjeevropske lige v gosteh s 3:1 premagal dunajski SVS Post Schwechat. Madžarke bodo nevarne tudi zato, ker je pomočnica glavnega trenerja Ioannisa Athanasopoulosa nekdanja slovenska reprezentantka Karmen Kočar, ki kamniško ekipo zelo dobro pozna.

  V Kamnik prihaja stari znanec, SK Zadruga Aich/Dob

  V soboto so odbojkarji Calcit Volleyja zabeležili letošnjo prvo zmago v domačem prvenstvu. Novomeška Krka je bila v vseh treh nizih popolnoma nemočna, delno tudi po zaslugi dobre igre kamniške ekipe, ki je po uvodnih porazih z Mariborčani in Ljubljančani nujno potrebovala zmago. Ker sta ti dve tekmi šteli tudi za srednjeevropsko ligo, bodo do svoje prve zmage v tem tekmovanju skušali priti že v sredo, ko v goste prihaja njihov stari znanec, SK Zadruga Aich/Dob.

  Dobljani so do zdaj v srednjeevropski ligi odigrali le eno tekmo, v Gradcu so domači UVC Holding premagali s 3:0 (15, 19, 18), drugo, proti Union Waldviertlu bi morali v soboto, vendar je bila zaradi primera covida-19 preložena. V primerjavi z lansko sezono so Dobljani doživeli kar nekaj sprememb. Prva je bila na trenerski klopi, ekipo zdaj vodi srbski trener Zvonko Nikolić, ki je bil v zadnjih dveh sezonah trener ekipe Al-Taraji v Savdski Arabiji. Do sprememb je prišlo tudi v igralskem kadru. Jedro ekipe še naprej tvorijo tujci, zanimivo pa je, da z izjemo Nejca Pušnika, ki opravlja tudi vlogo pomočnika, v njej ni več slovenskih igralcev. Če je soditi po tekmi v Gradcu, bodo v napadu najbolj nevarni bolgarski korektor Jani Jeliazkov ter hrvaški sprejemalec Marino Marelić in poljski sprejemalec Konrad Formela.

  »Žal naš zdravniški karton ni najboljši, tekme pa si bodo sledile ena za drugo. Toda ne glede na vse, moramo v vsako tekmo vstopiti z istim ciljem, prikazati svojo najboljšo odbojko. Proti Merkur Mariboru in ACH Volleyju se nam žal ni izšlo, proti Krki se nam je in naredili bomo vse, da bo tako tudi v sredo. Ker vem, v kakšnem stanju je ekipa, sem s te strani popolnoma miren,« je pred sredino tekmo z Dobljani dejal Matija Pleško, trener moške ekipe Calcit Volleyja.