Uspešen dan za kamniške mladince in mladinke

  V tretjem krogu prve lige za mladinke in mladinci sta bili obe ekipi Calcit Volleyja uspešni. Mladinke so v dvorani OŠ Sostro z 2:0 (23, 19) premagale VOLLEYBALLjubljano in nato z 2:1 (18, -23, 9) še Triglav Kranj, mladinci pa so bili v Radencih z 2:1 (24, -21, 10) boljši od domačinov turnirja in z 2:0 (15, 16) še AHTOS Kostanjevico.

  Varovanke Tjaše Gadža v Sostrem morda niso prikazale najboljše igre, vendar je bila še vedno dovolj dobra, da so dobile obe tekmi. V prvi tekmi so nekaj več težav imele v prvem nizu, v drugi tekmi so v napeti končnici drugega niza morale priznati premoč svojim nasprotnicam, zato pa v tie-breaku niso dovolile presenečenja.

  »Danes nismo prikazale svoje najboljše igre, težave smo imeli predvsem na servisu, naredile pa smo tudi precej drugih lastnih napak. Kljub temu je bilo to dovolj za zmagi, zato smo vseeno lahko zadovoljne,« je tretji krog 1. lige za mladinke – zahod, komentirala Gadža.

  Mladinke Calcit Volleyja so igrale v postavi: Ula Gorjup, Hana Gašperlin, Zara Premk, Dženita Hamidović, Mia-Marija Vravnik, Vita Kotnik, Zoja Somrak, Kristina Stupar, Tajda Adrović Flisar, Adriana Vukojević in Špela Butalič.

  Tudi četrti turnir, 3. decembra, bo potekal v dvorani OŠ Sostro, Kamničanke pa bodo igrale proti Triglav Kranju I in Ankaranu.

  Dobre volje so Radence zapuščali tudi kamniški mladinci, ki so se morali proti domačinu turnirja pošteno potruditi, da so prišli do zmage. V prvem nizu so bili bolj zbrani v končnici, v drugem so bili boljši Radenci, v odločilnem tretjem pa spet Kamničani, ki odbojkarjem s Kostanjevici na Krki niso oddali niza. Tudi v prihodnjem krogu bodo še enkrat gostovali v Radencih, kjer se bodo še enkrat pomerili z domačini, njihov drugi nasprotnik pa bo Triglav Kranj.

  Mladinci Calcit Volleyja v letošnji sezoni igrajo v postavi: Jakob Drolc in Jaša Skvarča na podaji, Miha Okorn, Enej Sladič, Jaka Albič, Nik Špoljarič na sprejemu, Gregor Frece na korektorju, Jon Jensterle, Noel Hostnik in Jurij Oman (blokerji), Matevž Karadža Pevc in Marcel Kotnik (libera).