Spodbuden začetek pri kamniških starejših deklicah in dečkih

    V nedeljo se je s prvimi turnirji začelo državno prvenstvo v 2. in 3. ligi za starejše deklice in dečke. Kamniške ekipe so ga začele uspešno, saj so prišle do šestih zmag, dvakrat pa so ostale praznih rok.

    Varovanci Kristjana Krta so tekmovanje v 2. ligi – zahodna skupina začeli z dvema zmagama. V prvi tekmi so z 2:0 (13, 20) premagali Merkur Maribor II, nato pa prav tako z 2:0 (9, 12) še Panvito Pomgrad. V prihodnjem krogu, 2. decembra, bodo na turnirju v Šempetru igrali z domačim SIP Šempetrom in Hočami. Druga ekipa, ki jo vodi Atena Gojak, bo svoj prvi turnir v 3. ligi prav tako imela 2. decembra.

    Kar tri ekipe zastopajo kamniške barve pri starejših deklicah. Prva ekipa, ki jo vodi Anja Maček, je v 2. ligi – zahodna skupina A v svojih prvih tekmah obakrat zmagala. Najprej je bila z 2:0 (23, 14) boljša od Domžal, nato pa z 2:1 (12, -22, 13) še od Krima I. Z dvema zmagama je 3. ligo – zahod A začela tudi tretja ekipa starejših deklic Calcit Volleyja, ki so pod vodstvom Katarine Vraber premagale Olimp Ljubljano II z 2:0 (4, 11) in Prochrom Radovljico z 2:0 (14, 21). Slabše jo je odnesla druga kamniška ekipa, ki jo vodi Lana Slapnik, saj je na prvem turnirju 3. lige – zahod C izgubila proti Lubniku z 0:2 (-16, -24) in Triglav Kranju II z 0:2 (-21, -15).

    Vse tri ekipe bodo naslednji turnir imele 2. decembra. Prvo ekipo čaka turnir v Logatcu, kjer bodo v tamkajšnji športni dvorani igrale proti domačinkam in Domžalam. Druga ekipa bo v dvorani OŠ Zlato polje igrala proti ŽOK Triglav Kranju III in Lubniku II, tretja pa na OŠ Tone Čufar na Jesenicah proti Triglav Kranju III in ŽOK Triglav Kranju II.