Špeline varovanke do druge zmage, Klemnovi do drugega poraza

  Sobota je bila za obe tretji članski ekipi Calcit Volleyja polovično uspešna. Ženska ekipa je pod vodstvom Špele Lužovec v petem krogu 3. DOL za ženske – zahod s 3:0 (13, 22, 16) premagala Radovljico, manj uspeha pa so imeli varovanci Klemna Hribarja, ki so v šestem krogu doma izgubili z Lubnikom z 0:3 (-14, -9, -20).

  Mlade Kamničanke so v prvem krogu premagale Portorož s 3:2, nato pa sta sledila dva poraza, v soboto pa so se spet veselile zmage. V Radovljici so proti domači ekipi nekaj več težav imele le v drugem nizu, v prvem in tretjem pa so bile ves čas v prednosti in prišle do zanesljive zmage. Po štirih odigranih tekmah, v tretjem krogu so bile proste, so s petimi točkami na petem mestu, v prihodnjem krogu, v soboto, 25. novembra, pa bodo gostovale pri Krimu III, ki je pri eni zmagi. Tekma se bo začela ob 15. uri, v dvorani OŠ Valentin Vodnik.

  Za tretjo žensko ekipo Calcit Volleyja v letošnji sezoni igrajo: Hana Gašperlin, Tajda Adrović Flisar. Zarja Vister, Ajda Hribar, Zoja Somrak, Dženana Hamidović in Vita Kotnik. V ekipi so še: Lea Vidmar, Evelin Flis, Monika Sitar, Zara Premk, Ella Čataković, Jovana Goljović, Katerina Đokić, Hana Varcar.

  Pred derbijem s Škofjeločani je tretja moška ekipa Calcit Volleyja v petih tekmah le enkrat izgubila, Lubnik pa je bil še neporažen, zato je bilo pričakovati enakovredno tekmo. Žal se to ni zgodilo, kajti mladi Kamničani so odpovedali na vseh ravneh, nekaj več odpora pa so razpoloženim gostom nudili le v tretjem nizu.

  »Čestital bi odbojkarjem Lubnika za prikazano igro. Vso tekmo so igrali na visoki ravni. Za nas je bila to težka tekma, saj smo bili ves čas v podrejenem položaju, po drugi strani pa je bila dobrodošla, da smo videli, kje smo, in na čem moramo še delati, če se bomo želeli enakovredno meriti z najboljšimi ekipami v 3. DOL,« je po tekmi dejal Klemen Hribar, ki je tekmo igral v postavi: Jaša Skvarča, Nejc Okorn, Žan Rozoničnik, Maj Koncilja, Marcel Kotnik, Zack Hurwits, Tristan Hodak, Domen Bičanič, Jaka Albič, Erazem Šoštar in Jakob Drolc.

  V prihodnjem krogu bodo Kamničani v petek, 24. novembra, ob 20.30 v Kranju igrali proti tretji ekipi Triglava. Navkljub porazu so po šestih krogih še vedno na tretjem mestu z 12 točkami, pet več jih ima Alpacem Kanal II, štiri pa Lubnik. Obe ekipi sta še brez poraza.