Tudi v mali odbojki obe ekipi uvrščeni v A ligo

    V soboto so potekali še zadnji kvalifikacijski turnirji za uvrstitev v A ligo male odbojke. Za obe ekipi Calcit Volleyja sta bila uspešna, mlajši dečki so z 2:0 premagali tako Ljubljano Volley, kot ACH Zmajčki I, medtem ko so kamniške mlajše deklice po porazu z Vitalom z 0:2, napredovanje med najboljše ekipe A lige – zahod potrdile z zmago proti Triglav Kranju II z 2:1.

    Mladi kamniški odbojkarji so se na zadnjem kvalifikacijskem turnirju uspeli uvrstiti v A ligo. V prvi tekmi so se pomerili z ekipo Ljubljana Volley, ki so jo na drugem kvalifikacijskem turnirju že premagali z 2:0. Tudi tokrat je bilo 2:0 (21, 1), čeprav so v varovanci Jureta Sitarja v prvem nizu do zmage prišli vse prej kot na lahek način. V začetku uvodnega niza so že vodili za štiri, pet točk prednosti, a so se jim Ljubljančani približali le na točko zaostanka (17:18), v končnici pa so se Calcitovci zbrali in jo odigrali brez napake. V drugem nizu je kamniška druga ekipa, ki na letošnjih devetih tekmah še ni izgubili niza, še enkrat potrdila svojo premoč in nasprotnikom prepustila le točko.

    Ker je tudi ACH Zmajčki I premagal Ljubljano Volley, je bila za obe ekipi medsebojna tekma le še formalnost. »Verjetno je bila to naša letos najboljša tekma. Polna odličnih akcij, odlično odigranih točk, sproščenosti in kolektivnega duha. V prvem nizu so Ljubljančani večinoma vodili za točko ali dve, v končnici so že imeli tudi napad za zmago, vendar so fantje rešili težko žogo, nato pa izkoristili svojo prvo zaključno žogo za zmago s 26:24. Tudi naša druga ekipa je igrala vrhunsko ter zmagala še desetič. Za dobro igro velja pohvaliti tudi Ljubljančane, odločilo pa je, da smo naredili manj lastnih napak in ta niz dobili s 25:18,« je tekmo z ljubljanskimi zmajčki opisal Jure Sitar, ki v letošnji sezoni spet vodi mlajše dečke, ki bodo z državnim prvenstvom v A ligi nadaljevali januarja prihodnje leto.

    Za mlajše dečke Calcit Volleyja so igrali: Miha Mihelič, Tim Berk Skok, Samo Vrbec, Bor Sprogar, Sergej Mijovski, Bor Vrtač, Ožbej Jamšek, Matevž Mihelčič, Anže Kimovec, Aljoša Kordič-Zamljen, Jakob Kurinčič in Lan Lukša.

    Zadovoljne so sobotni turnir zapustile tudi kamniške mlajše deklice, ki so na prvi tekmi proti Vital Ljubljani I začele nekoliko v krču, tako da so nasprotnice povedle z 9:2. Ko so se otresle treme in se navadile, da so bili na tribuni tudi gledalci, je bila tudi njihova igra boljša. Na 18. točke so ulovile Ljubljančanke, v končnici pa so se zmage s 25:22 vendarle veselile Vitalovke, ki so tudi drugi niz dobile s 25:22. Ker so se navkljub porazu že uvrstile v A ligo, so proti Kranjčankam igrale v nekoliko spremenjeni zasedbi. Priložnost za igro sta dobili tudi dve najmlajši igralki, Manca Sitar in Kim Kokošar. V tekmi, polni preobratov in lepih poteh z obeh strani je po borbeni igri zmaga z 2:1(7, -22, 18) pripadla Kamničankam. »Pokazali smo, da počasi, a vztrajno napredujemo in se že veselimo tekem v A ligi, kjer bodo podobni nasprotniki kot je bil v kvalifikacijah Vital Ljubljana I,« je po turnirju dejal Danijel Habjan, trener mlajših deklic Calcit Volleyja, ki so igrale v postavi: Neja Železnik, Lea Vidmar, Manca Sitar, Ronja Česen, Jona Golob, Kim KokošarŽana Šon, Eva Albič, Ajda Hribar in Valeria Ruiz Campos.