V Kamnik prihaja neugodni Waldviertel

  Pred zaključnim turnirjem Pokala Slovenije, ki bo 21. in 22. decembra v ljubljanski dvorani Tivoli, odbojkarje Calcit Volleyja čakata še dve pomembni tekmi. Prva že v torek, ko bodo ob 20. uri v tekmi sedmega kroga srednjeevropske lige gostili Union Raiffeisen Waldviertel, v soboto pa jih v dvanajstem krogu Sportklub prve odbojkarske lige čaka še gostovanje v Kanalu pri Salonitu.

  V soboto so Kamničani v dobri odbojkarski predstavi po hudem boju strli odpor gostov iz Murske Sobote. Po gladko dobljenem uvodnem nizu, ko so nasprotnike pustili na enajstih točkah, je bilo nadaljevanje tekme za kamniško ekipo precej težje.

  »Opozoril sem igralce, da bo nadaljevanje tekme veliko težje. V prvem smo veliko naredili s servisom in običajno v takšnem ritmu težko igraš vso tekmo. Sobotna zmaga je bila resnično prigarana, vesel pa sem določenih reakcij celotne ekipe, ki se je v četrtem nizu, ko smo že zaostajali za sedem točk, pobrala in se je borila za vsako žogo. Ko kakovostno in močno udariš po žogi, pa pride nekdo, ki jo reši 20 cm pred tlemi, ti poreže krila. Čestitke Panviti za prikazano igro, ampak najbolj pomembno je, da smo osvojili vse tri točke,« se je Matija Pleško dotaknil sobotne tekme, ko sta bila med režiserji preobrata Martin Kosmina in Nik Mujanović, ki sta v igro vstopila namesto Jana Klobučarja in Mitje Gasparinija.

  Še težja preizkušnja Pleškove varovance čaka v soboto, ko jim le zmaga proti Salonitu še zagotavlja, da bi se v nadaljevanju prvenstva še lahko vmešali v boj za drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva. Toda v kamniškem taboru o tej tekmi še ne razmišljajo. V torek namreč prihaja v goste neugodni Union Raiffeisen Waldviertel, ki je v srednjeevropski ligi trenutno pri treh zmagah, tako kot Calcit Volley, v zadnjih dveh  pa je redno slavil v Kamniku.

  »Dobesedno ‘potujemo’ od treninga do treninga, od tekme do tekme. Takoj po tekmi s Panvito smo svoje misli usmerili na Waldviertel. Gre za še enega neprijetnega nasprotnika, ki ima nekaj ustaljenih igralcev, ki že dlje časa igrajo zanj in nekaj novih. Zelo solidni igralci so prišli v klub, tako da je pred nami še ena težka tekma. Verjamem, da so se fantje po sobotni tekmi spočili, nocoj bomo skušali opraviti čim boljši trening in se dobro pripraviti na tekmo,« je o torkovi tekmi z Avstrijci dejal trener Calcit Volleyja.

  Waldviertel je ekipa, v kateri prevladujejo tujci. V preteklosti so bili to brazilski odbojkarji, zdaj imajo v ekipi dva Čeha, podajalca Pavla Bartoša in sprejemalca Mareka Šulca, dva Kanadčana, korektorja Daultona Sinoskega in blokerja Samuela Taylor-Parksa ter bolgarskega blokerja Valentina Dimitrova, litovskega sprejemalca Audriusa Knašasa, nemškega blokerja Petra Schnabla, nizozemskega korektorja Koenderta Daana Streutkerja in argentinskega libera Martina Webra. V ekipi so še trije Avstrijci, libero Leon Julius Bilnder, sprejemalec Raphael Trauth in bloker Timon Wessely. Do zdaj so v srednjeevropski ligi dvakrat premagali UVC Holdilng in enkrat VKP Bratislavo, izgubili pa so proti ACH Volleyju, Merkur Mariboru in SK Zadrugi Aich/Dobu.