Zbranost v končnicah nizov Calcitovcem prinesla tri točke

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga srednjeevropske lige doma premagali Union Raiffeisen Waldviertel s 3:0 (23, 22, 23). V soboto, 18. decembra, bodo Kamničani v dvanajstem krogu Sportklub prve odbojkarske lige ob 19. uri v Kanalu pri Salonit Anhovem.

  Calcit Volley – Union Raiffeisen Waldviertel  3:0 (23, 22, 23)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 50, sodnika: Rajković, Brlas (oba Hrvaška).

  Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 7, Purić 5, Kosmina, Gasparini 19, Klobučar 14, Siirilä, Brulec 1, Beravs, Plot, Mujanović, Pavlović 8. Trener: Matija Pleško.

  Union Raiffeisen Waldviertel: Blaginov 3, Sinoski 9, Wessely, Weber (L), Bartoš, Knašas 9, Streutker 4, Trauth, Schnabel 3, Taylor-Parks 8, Šulc 10. Trener: Zdenek Šmejkal.

  V minulih sezonah so odbojkarji Waldviertla že nekajkrat zagrenili življenje Calcitovcev, ki do konca rednega dela srednjeevropske lige nujno potrebujejo zmage, če se želijo uvrstiti na zaključni turnir. Zadnja dva sta bila prav v Zwettlu v organizaciji Waldviertla in če bo tudi tokrat tako, je prostora na njem le za tri ekipe. Ker sta dve mesti bolj ali manj oddani, ACH Volleyju in Merkur Mariboru, bi bilo v tem primeru prostora le še za eno ekipo. Calcitovci, ki so do zdaj trikrat zmagali in petkrat izgubili, so zato, da bi ostali v igri, nocoj nujno potrebovali zmago.

  Domači odbojkarji so v uvodni niz vstopili odločno in učinkovito in po uspešnem napadu Jana Klobučarja povedli z 8:3. Po polminutnem odmoru so se odbojkarji Waldviertla vrnili v igro in z asom Samuela Taylor-Parksa prišli na točko zaostanka (13:14), z napadom Petra Schnabla pa so izid na 16. točki izenačili. Pred vstopom v končnico niza so z asom Audrisa Knašasa celo povedli (20:21), v končnici pa so se domači odbojkarji le zbrali, z asom Mitje Gasparinija spet povedli (22:21), z drugo zaključno žogo pa je niz končal Klobučar.

  Z blokom Dika Purića so odbojkarji Calcit Volleyja v drugem nizu povedli s 7:3, po polminutnem odmoru gostov pa so Calcitovci na servis dosegli še tri točke. Zadnji dve Jan. Toda nadaljevanje, podobno kot v prvem nizu, ni bilo več tako uspešno, saj so gostje z blokom Daultona Sinoskega svoj zaostanek znižali na tri točke (10:13). S tem pa težav za kamniško ekipo ni bilo, kajti po točki Šulca so vodili le še za točko (21:22), po polminutnem odmoru Matije Pleška pa je Knašas z asom izid izenačil na 22:22. Vendar do popolnega preobrata ni prišlo, Gasparini je svoji ekipi spet priboril servis, Klobučar prvo zaključno žogo, kamniški kapetan pa jo je tudi izkoristil.

  Tudi v tretji niz so bolje vstopili Calcitovci, ki so po dveh zaporednih asih Gasparinija prišli do štirih točk prednosti (7:3). Zdenek Šmejkal, trener pisane mednarodne zasedbe Waldviertla, je posegel po polminutnem odmoru, vendar je po vrnitvi na igrišče Klobučar dosegel še eno točko za
  Kamničane, kar pa domači ekipi glede na izkušnje iz prvih dveh nizov še ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja. Z dvema zaporednima točkama Knašasa so se gostje domačinom približali na tri točke zaostanka, zato je Pleško posegel po polminutnem odmoru. Čeprav je po njem Danilo
  Pavlović dosegel dve zaporedni točki, drugo z blokom, tekma še vedno ni bila odločena. Po lastni napaki domače ekipe je Waldviertel prišel na dve točki zaostanka (18:20), z blokom Sinoskega le še na točko (21:22). Razpoloženi Gasparini je svoji ekipi vendarle priboril prvo zaključno
  žogo za četrto letošnjo zmago v srednjeevropski ligi, nato pa je, tako kot v drugem nizu, drugo izkoristil.

  Izjava po tekmi

  Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Waldviertel je samo še enkrat več potrdil, da ima dobro ekipo in da v srednjeevropski ligi, tako kot v domačem prvenstvu, ni lahke tekme. Njihovi novinci so ekipi dodali dodatno vrednost, tako da smo se morali za zmago pošteno potruditi. Edino, kar me je zmotilo, da smo v vseh treh nizih s svojimi napakami na ‘lahke’ žoge nasprotnika vračali v igro, zadovoljen pa sem s tem, kako smo odigrali končnice nizov. Veseli me tudi, da je bil Mitja Gasparini razpoložen v napadu, bo pa verjetno potreboval še nekaj tekem, da pride na svojo želeno raven.«