Tudi po drugem turnirju še brez poraza

    Odbojkarji Calcit Volleyja so tudi na drugem turnirju v prvi mladinski ligi zabeležili dve zmagi. V Braslovčah so v prvi tekmi z 2:1 (-23, 20, 10) premagali domačine turnirja, v drugi pa so bili z 2:0 (17, 22) boljši še od Panvite Pomgrada. Po štirih odigranih tekmah so Kamničani ob Pr Kopač Brezovici edina neporažena ekipa lige. Tretji turnir naj bi bil na sporedu 11. aprila, ko bi se morali v Kanalu pomeriti z domačim Salonitom in Brezovčani.

    Kamniški mladinci, ki so prvo ligo začeli z dvema zmagama, doma so bili boljši od Merkur Maribora in Fužinar Sij Metala z Raven, so bili dvakrat uspešni tudi v Braslovčah. Težje so do zmage prišli v uvodni tekmi z Braslovčani, ki so dobili prvi niz, ki so ga varovanci Gašperja Ribiča začeli v postavi Urban Blaževič, Rok Podbregar, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Ambrož Poljanšek, Nejc Kregar in Marko Medved na mestu prostega igralca. V začetku drugega niza je Podbregarja na mestu korektorja zamenjal Gregor Frece, občasno pa je na servis prihajal tudi Mark Uršič, ki je nekaj točk igral tudi na mestu blokerja. V tej zasedbi so Kamničani zanesljivo prišli do izenačenja v nizih, v tretjem pa se je Podbregar preselil na mesto blokerja, medtem ko je Frece ostal na mestu korektorja. Tudi v tie-breaku pa kamniški odbojkarji niso več dovolili presenečenja. Točke so dosegli: Blaževič 2, Podbregar 3, Mujanovič 18, Okorn 11, Poljanšek 1, Kregar 2, Frece 6.

    Brez večjih težav je kamniška zasedba do nove zmage prišla v dvoboju s Sobočani, s katerimi se je večina igralcev pomerila že v sobotni drugoligaški tekmi, ki jo je prav tako dobil Calcit Volley. Tokrat so v oba niza vstopili nekaj slabše, zato pa so se v nadaljevanju Ribičevi varovanci razigrali in obakrat dokaj prepričljivo osvojili niz. Točke za Calcit Volley so na drugi tekmi dosegli: Blaževič 3, Frece 5, Mujanovič 13, Okorn 9, Poljanšek 3, Podbregar 4. V postavi so bili na turnirju še Nik Drnovšek, Luka Blaževič in Žiga Koncilja.

    Izidi drugega turnirja v Braslovčah