Tekmovanje začeli tudi najmlajši Calcitovci

    V soboto se je s tekmami prvega kroga začelo tekmovanje v mini odbojki, kjer imajo pravico nastopa igralci in igralke, ki so rojeni leta 2011 in mlajši. Calcit Volley ima v tekmovanju tri ekipe, dve ekipi deklic in eno ekipo dečkov. Vse tri kamniške ekipe so se izkazale, če ne rezultatsko, pa s svojim veseljem do igranja.

    V mini odbojki lahko nastopajo tudi mešane ekipe, poudariti pa velja, da to ni uradno tekmovanje za naslov državnega prvaka, prav tako na tekmah ni uradnih sodnikov. Za najmlajše odbojkarice in odbojkarje je najbolj pomembno, da dobijo prve igralne izkušnje.

    Ekipo dečkov je v odsotnosti Uroša Zupana vodila Živa Cof, ki je s fanti na turnirju v Logatcu osvojila prvo mesto. V prvi tekmi so Kamničani premagali Šentvid z 2:1 (-22, 12, 24), v drugi pa še domačine z 2:0 (20, 5). Fantje so prikazali dobro igro, dosegli nekaj lepih točk in se navkljub odsotnosti nekaterih igralcev, ki so bili v karanteni, uvrstili v drugi krog. Za Calcit Volley so igrali: Aleks Suhadolec, Žan Makovec, Brin Trček, Maks Škrbina, Kristian Perić, Val Brun in Jaka Okorn.

    Zaradi karantene deklic Calcit Volleyja II ni mogla voditi niti Katarina Vraber, toda tudi ob njeni odsotnosti, so se deklice, ki jih je vodil Kristjan Krt, odlično odrezale. S 3:0 (6, 9, 21) so premagale Triglav Kranj in s 3:0 (1, 24, 14) še Žirovnico, praznih rok pa so ostale proti ekipi Vital Ljubljana, ki je zmagala z 2:1 (-22, 21, 14). Za Calcit Volley II so igrale: Manca Osolnik, Manca Sitar, Hana Rizvić, Nika Ficko, Tinkara Lipičnik, Neža Vidmar, Ella Lakić in Ela Likozar Jurgec.

    Svoje prve uradne tekme pa so igrale deklice tretje ekipe Calcit Volleyja, ki so nastopile v Kočevju. Vodila jih je Ana Pibernik, toda čeprav so obe tekmi izgubile, si zaslužijo vse pohvale za svojo igro. Najbolj pomembno od vsega pa je bilo, da so v tekmah uživale in zagotovo jim bo to dalo še dodatnega zagona. V prvi tekmi jih je z 2:0 (7, 3) premagala KEKOOprema Žužemberk, najbližje zmagi so bile nato proti Vitalu Ljubljani II, ko so izgubile z 1:2 (-14, -15, 10), praznih rok pa so mlade Kamničanke ostale tudi proti Kočevju, ki je zmagalo z 2:0 (13, 12). Za Calcit Volley III so tokrat zaigrale: Tjaša Groznik, Inna Skavec, Margerita Voronina, Maša Regina, Mei Hozjan, Ajla Livadić in Mia Gostič.