Z zmago na Brezovici do tretjega mesta

    Mladinci Calcit Volleyja so v četrtem krogu prve slovenske mladinske lige na turnirju na Brezovici igrali le eno tekmo, v kateri so bili z 2:0 (14, 17) boljši od domače ekipe. Igrati bi morali še s Salonitom, ki bo zaradi karantene v kanalski ekipi pozneje. Kamničani so četrti zmagi na tretjem mestu lestvice, v petem krogu, ki bo v nedeljo, 30. januarja v dvorani OŠ Stranje, bodo igrali še enkrat z Brezovico in Krko.

    Kamničani so tekmo proti ekipi Brezovice začeli v postavi Nik Drnovšek, Nik Mujanović, Gregor Frece, Miha Okorn, Jure Burkeljca, Luka Pristovnik in Mark Uršič na liberu. Čeprav so Brezovčani ena mlajših v prvi mladinski ligi, v njej so večinoma še kadeti, so varovanci Andreja Flajsa, ki imajo v svoji zasedbi tudi še nekaj kadetov, resno pristopili k tekmi. Drnovšek je dobro razigral kamniške napadalce, ki so bili učinkoviti, Kamničanom je stekel tudi servis, tako da so brez večjih težav dobili prvi niz. V drugem sta priložnost za igro dobila še Enej Sladič in Žiga Koncilija, ki sta še enkrat več potrdila svojo kakovost, še naprej pa so bili razpoloženi njuni soigralci, tako da zmaga Calcit Volleyja niti v enem trenutku ni bila vprašljiva.

    »Veseli me, da smo tekmo proti mlajšim in nižjim igralcem brezoviške ekipe vzeli resno in motivirano, tako da se je novo leto za mladinsko ekipo začelo na najlepši možni način. Zdaj imamo 14 dni časa, da svojo formo še dvignemo na raven, ko bomo začeli premagovati tudi ekipe, ki so trenutno pred nami,« je bil s predstavo svojih varovancev na Brezovici zadovoljen Andrej Flajs, trener mladincev Calcit Volleyja.