Tudi Flajsovi varovanci so v novo leto vstopili z zmago

  Odbojkarji druge moške Calcit Volleyja so v svoji prvi tekmi v letu 2022 v krogu 2. DOL za moške v gosteh premagali Braslovče s 3:0 (20, 24, 20). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 22. januarja, ob 17.30, v dvorani OŠ Stranje, gostili kranjski Vet4Pet Triglav.

  Braslovče – Calcit Volley II  0:3 (-20, -24, -20)

  Braslovče – Dvorana OŠ Braslovče, gledalcev 25, sodnika: Villalba, Hodžič.

  Braslovče: Romih Rexhaj, Skok (L), Volovlek, Pšaker, Miser, U. Kotnik, D. Kotnik, Šoštarič, Sternad, Kalar.

  Calcit Volley II: Podbregar, Blaževič, Medved, Okorn, Felkar, Pristovnik, Drnovšek, Uršič (L), Frece, Koncilija, Poljanšek, Burkeljca. Trener: Andrej Flajs.

  Mladi Kamničani, ki se niso na najboljši možni način poslovili od starega leta, saj so doma brez izgubljenega niza izgubili z drugo ekipo Črnuč, so toliko bolje začeli novo leto. Na gostovanju v Braslovčah so proti neugodnim domačinom, ki so jih premagali že doma, iztržili vse tri točke. Nekaj več težav so imeli le v drugem nizu, ki so ga dobili na razliko, v prvem in tretjem pa njihova zmaga ni bila vprašljiva. Z zmago so se na tretjem mestu prvenstvene lestvice izenačili s Kranjčani, ki pa imajo tekmo manj. Obe ekipi sta pri 22 točkah.

  Trener Andrej Flajs je tekmo proti Braslovčanom začel z Nikom Drnovškom, Miho Okornom, Gregorjem Frecetom, Rokom Podbregarjem, Juretom Burkeljco, Ambrožem Poljanškom in Markom Uršičem na liberu. Čeprav so na servisu naredili kar nekaj napak, so bili boljši v vseh drugih elementih igre, kar jim je prineslo visoko prednost, ki so jo ohranili do konca niza. V drugem nizu so se v kamniški ekipi pojavile težave na sprejemu, manj učinkoviti so bili tudi v napadu, toda v končnici so bili vendarle dovolj zbrani, da so tudi ta niz dobili. Najbolj prepričljivi so bili v tretjem nizu, v katerem so si hitro priigrali visoko prednost, s tem pa omogočili, da so priložnost dobili vsi igralci.

  »Po zadnji tekmi v decembru smo imeli nekaj prostih dni, med božičem in novim letom pa smo ohranjali stik z žogo. Po novem letu smo nekaj več poudarka dali telesni pripravljenosti, zato sem še toliko bolj zadovoljen, da smo prišli do zmage. Zadovoljen sem s prvo zmago v letu 2022, pohvalil pa bi Drnovška, ki je dobro serviral in razigral napadalce in Okorna za raznovrstnost in učinkovitost v napadu. Frece je na tej tekmi igral na mestu sprejemalce in tudi v prihodnje bo tako,« je po zmagi v Braslovčah dejal Andrej Flajs.