Anjine varovanke začenjajo v Grosuplju, Lanine doma

  V prvem krogu kvalifikacij za uvrstitev v 1. ligo zahod bodo starejše deklice Calcit Volleyja, ki jih vodi Anja Maček, v soboto igrale na turnirju v Grosupljem. Z državnim prvenstvom bo začela tudi kamniška ekipa pod vodstvom Lane Slapnik, ki bo gostila turnir v dvorani OŠ Toma Brejca.

  Starejše deklice Calcit Volleyja v novo sezono vstopajo z dvema ekipama. Eno od njih, ki se bo potegovala za uvrstitev v prvo ligo, vodi Anja Maček, drugo, ki bo igrala v kvalifikacijah za uvrstitev v drugo ligo, pa Lana Slapnik.

  »S pripravami smo začele na taboru na Krku, tiste, ki se tabora niso udeležile, pa so se nam na treningih priključile konec avgusta. Čeprav so bile priprave kratke, so dekleta že v nekaj treningih naredile veliko napredka. Dekleta so perspektivne, motivirane, pridne in delovne, kar me zelo veseli. Do prvega turnirja smo odigrale dve uspešni trening tekmi. Glavni cilj sezone je predvsem tehnični napredek deklet in pa čim več priložnosti za igro. Pri kategoriji starejših deklic je naš cilj prebiti se v prvo ligo in tam prikazati čim boljšo odbojko,« je pred sobotnim turnirjem v Grosuplju, dejala Mačkova. Kamničanke bodo v Grosuplju v prvi tekmi igrale ekipi TPV Novo mesto, na turnirju pa bosta še domači ATK Grosuplje in GEN-I sonce.

  Na seznamu Anje Maček so: Lina Alilović, Neža Dimec, Stela Pramenko, Ela Poljanšek, Anja Štricelj, Naja Ajdarpašić, Rubi Osolnik, Valeria Nicolle Luis Campos, Jona Golob, Lana Spetič, Liza Faletič, Ajda Jeraj, Sara Nose, Zoja Merše, Noemi Hurwits, Vesna Horvat, Eva Albić, Katerina Đokić, Neja Železnik.

  Prav tako je na Krku priprave začela tudi ekipa Lane Slapnik, tiste, ki se tabora niso udeležile, pa so se jim pridružile drugi petek v septembru.

  »Priprave potekajo tako, kot sem načrtovala. Prve treninge smo namenili ponovitvi osnovne tehnike, zdaj pa smo že začeli tudi z gibanjem v polju in igro. Ker nas to soboto čaka že prva tekma, se zadnji teden res intenzivno pripravljamo. V torek smo izvedli tudi trening tekmo v Škofji Loki, z Odbojkarskim klubom Lubnik. Seveda si vsak trener želi dobrih rezultatov, vendar moj cilj v letošnji sezoni je, da dekleta naučim novih odbojkarskih elementov, sistem igre 4:2, kako biti ekipa … Želim si, da bi dekleta odnesle čim več znanja in ga znale tudi uporabljati v praksi. Trudim se tudi, da dekletom poudarjam, kako zelo pomembno je, da se vse v ekipi dobro razumejo. Namreč, na koncu ekipa zmaga ali pa ekipa izgubi. Trenutno ekipo sestavlja dvajset igralk, računam pa prav na vsako od njih,« je pred prvim turnirjem v sezoni dejala Slapnikova.

  Na seznamu Lane Slapnik so: Naila Duranović, Kim Kokošar, Julija Hubad, Sara Alagić, Maša Hubat, Jovana Jovanovska, Leni Fabjan, Lana Šuc, Taia Dittmer, Neja Erce, Lara Franko Repac, Tina Kvas, Nika Jeras, Melita Liđan, Žana Mihelič, Pika Jezernik, Ajda Drnovšek, Iris Dolenec, Julija Jelovčan, Zala Rondović.