Starejši dečki za začetek polovično

    S kvalifikacijskimi turnirji za uvrstitev v prvo ligo so v soboto začeli tudi v kategoriji starejših dečkov. Kamniški so pod vodstvom Jerneja Smrekarja igrali v Mariboru, domov pa so se vrnili s polovičnim uspehom. V prvem krogu jih je v izenačeni tekmi z 2:0 (23, 20) premagal Salonit Anhovo, v drugi pa so popolnoma nadigrali kranjski Vet4Pet Triglav z 2:0 (6, 14). Naslednji turnir bo na sporedu 24. oktobra.

    Starejši dečki Calcit Volleyja so zaradi situacije s koronavirusom s treningi lahko začeli šele drugi teden septembra, po slabem mesecu dni priprav pa jih je v Mariboru že čakal prvi kvalifikacijski turnir za uvrstitev v prvo ligo. Z malce več sreče in zbranosti bi proti Kanalcem lahko iztržili tudi ugodnejši izid, vsaj v prvem nizu, ko so bili v končnici bolj zbrani odbojkarji Salonita. Zato pa so Smrekarjevi varovanci odlično odigrali dvoboj s Kranjčani, v katerem so nasprotnikom v dveh nizih prepustili le 20 točk. Pred tem so Kranjčani praznih rok ostali tudi v dvoboju z domačini turnirja, odbojkarji Merkur Maribora, ki so zmagali z 2:0 (17, 12), Mariborčani pa so z 2:0 (14, 22) ugnali tudi Kanalce.

    »Morda bi se v Mariboru dalo iztržiti tudi kaj več. V vsakem primeru pa se na naslednjem turnirju nadejamo dveh zmag. Še naprej naš cilj ostaja, da se uvrstimo v prvo ligo, potem pa bomo videli kako se bo sezona odvila, saj vseh nasprotnih ekip zaenkrat še ne poznam dovolj dobro, da bi lahko karkoli napovedoval. Pri mlajših kategorijah se igralska zasedba spremeni vsako leto, saj nekateri igralci prihajajo iz mlajših skupin, nekateri pa odidejo k starejšim. Glede na to, da je med igralci kar nekaj posameznikov, ki po znanju izstopajo od sovrstnikov, pa jih vsaj enkrat tedensko priključimo k starejšim skupinam, saj to pripomore k njihovemu razvoju,« je o pričakovanjih v novi sezoni dejal Jernej Smrekar, ki bo v letošnji sezoni ob ekipi starejših dečkov vodil tudi ekipo v mali odbojki.

    Za starejše dečke Calcit Volley v letošnji sezoni igrajo: Nejc Korošec, Anže Ambrož, Domen Bičanič, Enej Leskovar, Tom Oblak, Jon Jenstrle, Mark Karnar, Gal Pelko, Val Vošnjak, Marcel Kotnik, Jaša Skvarča, Jaka Albič, Nal Česen, Nik Špoljarič, Tristan Hodak, Nejc Okorn, Blaž Testen, Noel Hostnik.