Odločalo se bo v Portorožu

    V drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev v prvo ligo starejših deklic so odbojkarice Calcit Volleyja v dvorani OŠ Toma Brejca prišle do dveh zmag. V prvi tekmi so Kamničanke z 2:0 (13, 10)  premagale VC Portorož, v drugi pa so se v izenačeni tekmi z 2:1 (-16, 16, 11) veselile zmage proti Triglavu iz Kranja. Katera izmed ekip, kamniška ali kranjska, se bo neposredno uvrstila v prvo ligo, bo odločal turnir v Portorožu, ki bo na sporedu v soboto, 24. oktobra.

    Kamniške starejše deklice so v nekoliko spremenjeni zasedbi začele uvodno tekmo s Portorožankami, ki so jih brez večjih težav premagale že na prvem turnirju v Kranju. Po nekoliko slabšem začetku so Kamničanke nadaljevale veliko boljše. Predvsem so zelo dobro izvajale začetne udarce in brez težav dobile oba niza.

    Veliko težje delo jih je čakalo proti Kranjčankam, ki so jih pred tednom dni premagale z 2:1. Tudi tokrat je bila tekma izenačena in napeta. V prvem nizu je bila igra na obeh straneh mreže izenačena in požrtvovalna, v napeti končnici pa so domače odbojkarice naredile dve lastni napaki, kar so Kranjčane izkoristile. Drugega niza Kamničanke niso začele najboljše, vendar je kmalu prišlo do prekinitve. Tekma je bila prekinjena, ker so se zaradi nevihte ugasnile luči. Premor so bolje izkoristile domače odbojkarice, ki so zaigrale boj pogumno in izenačile izid v nizih. Tako kot v Kranju je zmagovalke odločal tie-break. Tudi v njem sta bili ekipi izenačeni, pred vstopom v končnico pa so Kamničanke pobegnile za točko oziroma dve, kar jim je zadoščalo za pomembno zmago. Skupaj s Kranjčankami imajo po dveh odigranih turnirjih šest točk, o neposrednem napredovanju v prvo ligo pa bo tako odločal zadnji kvalifikacijski turnir v Portorožu.

    Za starejše deklice Calcit Volleyja so igrale: Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Kristina Stupar, Brina Vita Mauhar, Mia Marija Vravnik, Julija Maver, Nina Sitar, Tajša Lesjak, Tajda Adrovič Flisar, Taja Omerzu, Špela Butalič, Petra Žavbi, Neža Zarja Kovač.

    V soboto so bile aktivne tudi starejše deklice v drugi kamniški ekipi, ki so igrale na turnirju v dvorani OŠ Vrhovci v Ljubljani. Tudi tokrat, podobno kot pred tednom dni v Domžalah, je bil njihov izkupiček polovični. V prvi tekmi so z 2:0 (19, 20) premagale domači Krim II, v drugi pa so spet morale priznati premoč Domžalam, ki so zmagale z 2:1 (21, -18, -11). Tretji kvalifikacijski turnir kvalifikacij za drugo ligo bo na sporedu 24. oktobra v dvorani OŠ Toma Brejca.