Kamniški mladinci prepričljivo v prvo ligo

    Kar mladincem Calcit Volleyja ni uspelo prejšnjo, je uspelo v nedeljo, ko so v drugem krogu kvalifikacij za prvo ligo v Braslovčah v prvi tekmi premagali ekipo Korvolley Mislinjo z 2:0 (21, 18), v drugi pa so bili z 2:0 (22, 11) boljši še od domačinov. V prvo ligo so se ob Kamničanih uvrstili še Braslovčani, neposredno pa so bile vanj že uvrščene ekipe Fužinar SIJ Metal Raven, ki je aktualni državni prvak, Merkur Maribor, Pr’Kopač Brezovica, Panvita Pomgrad, Triglav in Salonit Anhovo.

    Pred tednom dni so kamniški mladinci v prvem krogu kvalifikacij na turnirju v Kostanjevici na Krki osvojili drugo mesto, kar je bilo dovolj za napredovanje v drugi, odločilni krog. Še bolj prepričljivi so bili v Braslovčah. V prvo tekmo turnirja so proti Mislinjčanom tekmo začeli Luka Blaževič, Rok Podbregar, Nik Mujanović, Miha Okorn, Nejc Kregar, Ambrož Poljanšek in na liberu Marko Medved, ki so zanesljivo dobili že uvodni niz. Še bolj prepričljivo so zaigrali v drugem in tako uspešno prebrodili prvo oviro na poti do novoustanovljene prve mladinske lige. V drugi tekmi so domače Braslovče premagale KekoOpremo Žužemberk.

    Nekoliko nervozno so Kamničani začeli dvoboj z domačini turnirja, ki so ga začeli v enaki postavi kot z Mislinjčani. Toda pri zaostanku dveh točk (4:6), se je trener Gašper Ribič odločil za menjavo na mestu korektorja. Namesto Roka Podbregarja je na igrišče vstopil Gregor Frece. V tej zasedbi so bili Kamničani v izenačenem nizu v končnici bolj zbrani, kar jim je prineslo vodstvo z 1:0 v nizih. Na začetku drugega se je Ribič odločil še za eno menjavo, in sicer je Rok Podbregar na mestu blokerja zamenjal Nejca Kregarja. Kamničani so že na začetku niza pobegnili domačinov ter se z odlično igro zasluženo uvrstili med najboljših osem ekip.

    V prvi tekmi repasaža so bili Žužemberčani boljši od Mislinjčanov, v odločilni tekmi za uvrstitev pa so slavile Braslovče, ki so si tako ob Kamničanih zagotovili igranje v prvi mladinski ligi.

    Za Calcit Volley so na turnirju v Braslovčah igrali: Luka Blaževič, Rok Podbregar, Nik Mujanović, Miha Okorn, Nejc Kregar, Ambrož Poljanšek, Marko Medved, Grega Frece, Nik Drnovšek, Žiga Koncilija, Mark Uršič, Anže Vrhovnik, Enej Sladič.