Starejši dečki prvenstvo končali na osmem mestu

    Na zadnjem turnirju v letošnji sezoni so starejši dečki Calcit Volleyja v dvorani OŠ Stranje osvojili končno osmo mesto. Dan pred tem so na polfinalnem turnirju izgubili obe svoji tekmi, prav tako pa so bili neuspešni tudi na turnirju za končno peto mesto.

    Na polfinalnem turnirju so kamniški odbojkarji na Dan državnosti pregoreli v želji, da bi se uvrstili med štiri najboljše ekipe v Sloveniji. V prvi tekmi jih je z 2:0 (19, 10) premagal Fužinar SijMetal, v prvi tekmi repasaža pa je bil z 2:0 (10, 12) boljši od njih še Merkur Maribor. Dan pozneje so sicer prikazali nekaj boljšo igro, vendar to ni bilo dovolj, da bi se od čudne sezone poslovili vsaj še z eno zmago. V prvi tekmi so izgubili z Braslovčami (-13, -21), v tekmi za sedmo mesto pa še z Radenci z 1:2 (-21, 15, -12)

    Državni prvak je postal Radio 1 Brezovica, ki je v finalu s 3:0 premagal Krko, tretji je Merkur Maribor, četrti pa Fužinar SijMetal.

    »Na polfinalnem turnirju smo igrali slabo. Očitno je bila trema in želja po dobrem rezultatu prevelika, poznalo pa se nam je, da nismo igrali v polni zasedbi, saj so bili nekateri igralci že na morju. Še manj igralcev smo imeli na voljo naslednji dan, tako da smo igrali brez sistema, ker na določenih pozicijah sploh nisem imel igralcev. Sem pa zadovoljen, da so fantje turnir odigrali veliko bolj sproščeno kot polfinalnega. Za nami je čudna sezona, ampak mislim, da bo ta generacija v prihodnje izboljšala letošnji dosežek,« je po zadnjem turnirju v sezoni dejal Jernej Smrekar, trener starejših dečkov Calcit Volleyja.

    Na turnirju v Stranjah so za Calcit Volley igrali: Nejc Okorn, Jaka Albič, Noel Hostnik, Nal Česen, Tristan Hodak, Enej Leskovar, Drejc Strniša, Domen Bičanič, Jon Jenstrle, Nik Špoljarič.