Starejše deklice že v prvi ligi, starejši dečki tik pred njenim pragom

  V soboto so bili na sporedu kvalifikacijski turnirji za uvrstitev v prvo ligo pri starejših deklicah in starejših dečkih. Obe kamniški ekipi sta bili zelo uspešni, varovanke Katarine Vraber so se po novih dveh zmagah na zadnjem turnirju v Kanalu vanjo že uvrstile, in to brez poraza. Na dobri poti so tudi varovanci Kristjana Krta, ki so na svojem drugem turnirju v Murski Soboti prav tako dvakrat zmagali in za uvrstitev v prvo ligo na zadnjem turnirju v Stranjah potrebujejo le še niz.

  Kamniške starejše deklice so v Kanalu samo potrdile prvo mesto v svoji kvalifikacijski skupini D. Na zadnjem turnirju so domači Neptun premagale z 2:0 (26, 17), medtem ko ekipe VC Portoroža, zaradi okužbe s covid-19 ni bilo. »Ker Portorožank v Kanal ni bilo, smo z domačo ekipo odigrali še prijateljsko tekmo, na kateri so priložnost naše mlajše igralke. Svoj prvi cilj, to je uvrstitev v prvo ligo, smo dosegle, od zdaj naprej pa bomo morali še bolj pridno trenirati,« je po turnirju v Kanalu dejala Katarina Vraber, trenerka starejših deklic Calcit Volleyja.

  Za starejše deklice Calcit Volleyja so igrale: Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Allegra Vučurević, Tajda Adrovič Flisar, Ella Čataković, Zara Premk, Nina Sitar, Brina Vita Mauhar, Lucija Jelenc, Zarja Vister, Lara Jamšek Puš, Neja Železnik, Lea Vidmar, Hana Gašperlin in Brina Škorjanc.

  Zadovoljstva po turnirju v Murski Soboti pa ni skrival niti Kristjan Krt, ki mu je pri vodenju ekipe pomagal Jure Sitar, saj je s svojimi varovanci v kvalifikacijski skupini C prav tako zabeležil dve zmagi. Pred štirinajstimi dnevi jih je v Novem mestu premagala Krka, ki je v Murski Soboti ni bilo, Kamničani pa so bili takrat boljši od Brezovice. Svojo premoč proti ekipi Brezovice so potrdili tudi v soboto, ko so jo premagali z 2:0 (19, 11), prav tako z 2:0 (13, 19) pa so v prvi tekmi turnirja premagali domačo Panvito Pomgrad.

  »Fantje si za nastop na turnirju zaslužijo pohvale. V večjem delu obeh tekem so igrali zbrano ter agresivno servirali in s tem držali nasprotnika na varni razdalji. Tako so v zaključku nizov dobili priložnost prav vsi igralci. Veseli me, da dobro delo s treningov uspešno prenašamo tudi na tekme,« je svoje varovance pohvalil Kristjan Krt, trener starejših dečkov Calcit Volleyja.

  Na turnirju v Murski Soboti so za starejše dečke Calcit Volleyja igrali: Enej Leskovar, Tomaž Toplišek, Nal Česen, Jon Jensterle, Erazem Šoštar, Anže Ambrož, Domen Bičanič, Blaž Testen, Drejc Strniša, Dorian Viriant, Gal Pelko, Nejc Korošec in Žiga Sporn.