Kadeti v Stranjah že do prve lige

    Z novima zmagama v kvalifikacijski skupini C so se v prvo ligo že uvrstili kadeti Calcit Volleyja. Pred zadnjim turnirjem v Kanalu, ki bo na sporedu že to nedeljo, 14. novembra, imajo na prvem mestu neulovljivo prednost.

    Na prvem turnirju skupine C v Ljubljani pred slabim mescem dni so kamniški kadeti premagali škofjeloški Lubnik z 2:0 in v razburljivem tie-breaku še domače Črnuče ACH II. Kamničani so bili na drugem turnirju prosti, na tretjem, v Stranjah, pa so se po nekoliko slabšem začetku proti Salonit Anhovu prebudili in Kanalce premagali z 2:0 (18, 21). Še boljšo igro so prikazali v tekmi s Črnučani, ki so jih tokrat premagali z 2:0 (15, 20) in si novima zmagama že zagotovili prvo mesto, s tem pa tudi uvrstitev v prvo ligo.

    »Turnir v Stranjah smo začeli zelo medlo in zaspano, zato sem moral dokaj zgodaj vzeti polminutni odmor. Po njem so se fantje prebudili in že do konca prvega niza pokazali boljšo predstavo. Nadaljevanje je bilo nato bolj zanesljivo in na koncu smo prišli do dveh zasluženih zmag. Fantom za to čestitam, prostora za napredek pa je še veliko in fantje se tega zavedajo,« je po turnirju v Stranjah dejal Kristjan Krt, trener kamniških kadetov, ki mu je pri vodenju ekipe pomagal Andrej Flajs.

    Barve kadetske ekipe Calcit Volleyja so na turnirju v Stranjah branili: Jaša Skvarča, Enej Sladič, Jaka Albič, Jakob Drolc, Nik Špoljarič, Noel Hostnik, Tilen Novak, Tristan Hodak, Marcel Kotnik, Urban Stanovnik in Zack Hurwits.