Starejše deklice se bodo borile in igrale tudi za Lucijo

  Minulo soboto se je nadaljevalo državno prvenstvo za starejše deklice in deklice. Obe kamniški ekipi igrata v prvi ligi. Starejše deklice so nastopile na turnirju v Hrvatinih, kjer so z 2:0 (-19, -22) premagale Šentvid, nato pa z 0:2 (-10, -16) izgubile z domačim Ankaranom, medtem ko so starejši dečki v Kočevju izgubili obe tekmi, z 0:2 (-21, -15) proti Krki in z 0:2 (-6, -13) še proti Kočevju.

  Varovanke Katarine Vraber so na turnirju v Hrvatinih igrale v oslabljeni zasedbi, vendar so se domov vrnile s polovičnim uspehom. V izenačeni uvodni tekmi s Šentvidčankami so naredile veliko lastnih napak na servisu, vseeno pa so se na koncu veselile zaslužene zmage. Na drugi tekmi je zasluženo slavil Ankaran, ki je bil v obeh nizih boljši nasprotnik.

  »Čeprav smo eno tekmo izgubile, moram pohvaliti igralke, kajti kar nekaj igralke je manjkalo zaradi bolezni ali poškodbe. Poleg tega smo izvedele, da se za nekaj časa poslavlja naša igralka Lucija, ki se bori s hudo boleznijo. Prav zaradi nje se bomo v prihodnjih tekmah še bolj borile in igrale tudi zanjo,« je po turnirju v Ankaranu dejala Katarina Vraber, trenerka starejših deklic Calcit Volleyja, ki so igrale v postavi: Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Allegra Vučurević, Tajda Adrovič Flisar, Hana Gašperlin, Lara Jamšek Puš, Zara PremkNeja Železnik, Lea Vidmar, Monika Sitar, Brina Vita Mauhar in Ella Čataković.

  Manj razlogov za dobro voljo je imel Kristijan Krt, trener kamniških starejših dečkov. V prvi tekmi jih je še tretjič v letošnji sezoni premagala Krka, tokrat najbolj prepričljivo, kajti v kvalifikacijah so Calcitovci na obeh tekmah osvojili po niz. Še več težav, predvsem na servisu in sprejemu, so imeli kamniški odbojkarji v tekmi z domačo ekipo, ki je prevladovala v obeh nizih. Toda to je bil šele prvi turnir v prvi ligi, do konca jih bo še sedem, tako da bodo imeli na voljo dovolj časa, da popravijo nekoliko bled vtis iz Kočevja.

  »Tokratni dve tekmi smo na žalost odigrali precej pod svojimi zmožnostmi. Predvsem smo storili preveč napak pri servisu in tega si v nadaljevanju sezone ne smemo več dovoliti. Prvič letos je zaškripal tudi sprejem servisa in končni razplet tekem na račun teh dveh elementov ni mogel biti pretirano drugačen. Sicer pa je pred nami še veliko tekem in fantom zagotovo ne bo manjkalo motivacije, da že na naslednjem turnirju popravijo vtis,« je prepričan Kristijan Krt.

  Za starejše dečke Calcit Volleyja so v Kočevju igrali: Nejc Okorn, Enej Leskovar, Tomaž Toplišek, Nal Česen, Jon Jensterle, Erazem Šoštar, Urban Pate, Domen Bičanič, Drejc Strniša, Dorian Viriant, Gal Pelko, Nejc Korošec, Mark Vuga.