Novi zmagi za kamniške mladinke, mladinci polovični

    Tudi brez Naje Boisa in Neje Čižman so mladinke Calcit Volleyja na tretjem turnirju 1. lige zahod v ljubljanski dvorani OŠ Valentin Vodnik prišle do novih dveh zmag in so edina ekipa, ki je še brez poraza. Oslabljeni so v dvorani OŠ Stranje nastopili tudi kamniški mladinci, ki so igrali brez Nika Mujanovića. Na tretjem turnirju 1. lige so Kamničani v razburljivi tekmi premagali Fužinar SijMetal, praznih rok pa so ostali proti Merkur Mariboru.

    Varovanke Tjaše Gadža nadaljujejo svoj zmagoviti pohod v 1. ligi zahod, saj so tudi na svojem tretjem turnirju, čeprav v nepopolni zasedbi, ostale neporažene. Že v svoji prvi tekmi proti Šentvidu niso dovolile presenečenja, zmagale so z 2:0 (14, 20), še bolj prepričljive pa so bile v tekmi proti ekipi GEN-I sonce, saj so zmagale z 2:0 (11, 11).

    »Na obeh tekmah smo bile veliko boljše od naših nasprotnic in smo brez težav prišle do novih točk. Veseli me, da se odsotnost Naje in Neje ni poznala, saj so ju soigralke dobro nadomestile, prikazale dobro igro in niso dovolile presenečenja,« je bila s prikazano igro svojih varovank zadovoljna Tjaša Gadža, trenerka mladink Calcit Volleyja, ki so v Ljubljani igrale v postavi: Tina Topič, Mija Šiftar, Živa Javornik, Tara Gojak, Neža Sitar, Noemi Žvegla, Anamarie Štern, Alexandra Stupar in Maja Ifko.

    Po dveh porazih na drugem turnirju v Novem mestu so kamniški mladinci še toliko bolj nestrpno pričakovali turnir v Stranjah. Žal so morali igrati brez Nika Mujanovića, ki je s člansko ekipo nastopil na tekmi srednjeevropske lige v Gradcu, toda tudi brez njegove pomoči so še drugič premagali Ravenčane. Tokrat še bolj tesno kot konec oktobra, saj sta se oba niza končala na razliko. Tekmo so začeli v postavi Gregor Frece, Nik Drnovšek, Miha Okorn, Enej Sladič, Jure Burkeljca, Luka Pristovnik in na liberu Mark Uršič. V prvem nizu so bili nevarni na servisu, raznovrstni pri podaji in učinkoviti v napadu. Drugi niz so začeli slabše, saj so po lastnih napakah zaostajali za Ravenčani, toda z zbrano igro so izid izenačili, v napeti končnici pa zmagali. Končni izid je bil 2:0 (29, 23). V drugi tekmi so bili premalo prodorno v napadu, je pa res, da tudi po zaslugi zelo dobre igre gostov iz Maribora, ki so zmagali z 2:0 (18, 17).

    »Na domačem turnirju v Stranjah smo videli dva obraza naše ekipe. V prvi tekmi smo odlično delovali v vseh elementih igre in se tudi po zaostanku v drugem nizu nismo predali, na drugi pa je bil pristop slabši, naredili smo preveč lastnih napak, pa tudi rešitve v napadu niso bile najboljše. Je pa res, da so nas v napake z dobrim servisom in visokim blokom prisilili tudi Mariborčani. Vsekakor pa velja pohvaliti Eneja Sladiča, ki je v prvi postavi zamenjal manjkajočega Nika Mujanovića in potrdil svoj talent,« je turnir v Stranjah komentiral Andrej Flajs, trener mladincev Calcit Volleyja.