Starejše deklice na Jesenicah, starejši dečki na Ravnah

  Na zadnjem letošnjem turnirju v 1. ligi – zahod so starejše deklice Calcit Volleyja na Jesenicah v prvi tekmi izgubile proti domačinkam z 0:2 (-21, -18), v drugi tekmi pa so bile z 2:0 (13, 23) boljše od Volleyball Ljubljane. Čeprav so pokazali napredek v svoji igri, pa so starejši dečki Calcit Volleyja na turnirju na Ravnah na Koroškem obe tekmi izgubili. V prvi tekmi jih je z 2:0 (20, 17) premagal Merkur Maribor, v drugi pa so bile z 2:0 (9, 20) boljše še Braslovče.

  »V prvem nizu prve tekme proti domačinkam smo v uvodu slabo začele na sprejemu, kar so Jeseničanke izkoristile in si že na začetku zagotovile veliko prednost. Čeprav smo jih ob boljši igri ves čas lovile, je niz pripadel domačinkam. Žal se je v drugem nizu zgodba ponovila in kljub boljši igri v nadaljevanju so Jeseničanke zasluženo prišle do zmage,« je o prvi tekmi na Jesenicah dejala Katarina Vraber, trenerka starejših deklic Calcit Volleyja, ki je bila bolj zadovoljna z igro svojih varovank v drugi tekmi.

  »Zelo sem zadovoljna, kako smo igrale v prvem nizu, manj pa s prikazano igro v drugem, ki je bil do konca zelo izenačen. V napeti končnici smo le prišle do zmage, še vedno pa ne igramo tako, kot znamo, vendar verjamemo, da bomo s trdim delom kmalu v želeni formi.«

  Naslednji turnir bo na sporedu 15. januarja v dvorani OŠ Toma Brejca. Po dveh odigranih turnirjih so Calcitovke na petem mestu z dvema zmagama.

  Na turnirju na Jesenicah so za starejše deklice Calcit Volleyja igrale: Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Brina Vita Mauhar, Brina Škorjanc, Tajda Adrovič Flisar, Hana Gašperlin, Zara Premk, Zarja Vister, Ella Čataković, Allegra Vučurević, Nina Sitar, Lea Vidmar, Neja Železnik Monika Sitar. 

  Brez zmage pa so po dveh odigranih turnirjih še vedno starejši dečki Calcit Volleyja, toda že na tretjem turnirju, ki bo 15. januarja, v Stranjah, se nadejajo svoje prve zmage. Na Ravnah na Koroškem so bili Mariborčani in Braslovčani še premočni zanje, toda po besedah njihovega trenerja, Kristjana Krta, so na obeh tekmah pokazali kar nekaj pozitivnih stvari, na katerih bodo morali graditi v nadaljevanju sezone.

  »Žal smo na obeh tekmah nasprotnikoma dopustili, da so nam s servisi povzročali veliko težav, nato pa jih tudi z uspešno in zanesljivo igro v napadu nismo ulovili. Trenutno je za to skupino fantov najpomembneje to, da letos odigrajo veliko težkih tekem, saj lahko le tako napredujejo in rastejo kot odbojkarji in ekipa. Če bodo na treningih še naprej zavzeto in dobro trenirali, pa zagotovo kmalu pridejo tudi zmage,« je po turnirju dejal Kristjan Krt.

  Za starejše dečke Calcit Volleyja so na turnirju na Ravnah igrali: Nejc Okorn, Tomaž Toplišek, Nal Česen, Jon Jensterle, Urban Pate, Erazem Šoštar, Anže Ambrož, Dorian Viriant, Maks Kovač, Nejc Škrlep, Blaž Testen, Domen Bičanič, Mark Vuga, Žiga Sporn.