Dobre igre kamniških kadetinj in kadetov

    V kadetskem državnem prvenstvu so bila na sporedu tekme tretjega kroga. Kadetinje Calcit Volleyja so v 2. ligi zahod A v Krškem z 2:0 (14, 20) premagale domačinke, zaradi karantene pa na turnir niso prišle Domžalčanke. S polovičnim uspehom so turnir v 1. ligi v Novem mestu končali kamniški kadeti. V izenačeni tekmi so z 0:2 izgubili proti domači Krki, v drugi tekmi pa so v še enem napetem obračunu z 2:1 (23, -19, 12) premagali Ljubljano Volley.

    Tudi po tekmah tretjega kroga so kamniške kadetinje še naprej brez poraza. Kot edine v 2. ligi zahod A. Zaradi zdravstvenih težav Domžalčank so v Krškem odigrale le eno tekmo, v njej pa so brez večjih težav prišle do svoje pete zmage. »Ker so tudi domačinke imele nekaj zdravstvenih težav, nam je bilo delo nekoliko olajšano, tako da so priložnost za igro lahko dobile vse igralke,« je po turnirju v Krškem dejala Katarina Vraber, trenerka kadetinj Calcit Volleyja, ki bodo svoj četrti turnir igrale, 23. januarja, v dvorani OŠ Ihan pri Domžalah.

    Za kadetinje Calcit Volleyja so v Krškem igrale: Mia Marija Vravnik, Kristina Stupar, Zoja Potočnik, Zala Ivanović Loparec, Ema Nuhija, Vita Vavpetič, Tanja Gajić, Allegra Vučurević, Tajda Adrovič Flisar, Nika Kordič Zamljen, Petra Žavbi in Neža Zarja Kovač.

    Vse boljše igre v 1. ligi za kadete pa kažejo varovanci Kristjana Krta, ki so bili v prvi tekmi proti domačinom turnirja v obeh nizih blizu uspeha, vendar so se jim v končnicah zatresle roke, tako da je zmaga zasluženo pripadla Novomeščanom. Vendar so Calcitovci hitro pozabili na poraz in v drugi tekmi premagali Ljubljančane. »Predvsem moram fante pohvaliti za dobro izpolnjevanje dogovorov v bloku in obrambi ter zanesljiv taktični servis, s katerim smo nasprotnikom oteževali napad. Letošnja 1. liga je res izenačena, za zdaj pa smo pokazali, da lahko z vsakim nasprotnikom povsem enakovredno igramo, zato bo nadaljevanje še zelo zanimivo,« je po turnirju v Novem mestu dejal Kristjan Krt, trener kadetov Calcit Volleyja, ki so z dvema zmagama in štirimi porazi na petem mestu. Tudi v četrtem krogu pa bodo 23. januarja igrali v Novem mestu, njihova nasprotnika pa bosta ekipi Radenci in Salonit Anhovo, ki sta pri eni zmagi.

    Za kadete Calcit Volley so v Novem mestu igrali: Jakob Drolc, Jaša Skvarča, Enej Sladič, Jaka Albič, Nik Špoljarič, Urban Stanovnik, Maj Koncilija, Gašper Babnik, Noel Hostnik, Tristan Hodak, Marcel Kotnik in Mark Karnar.