Calcitovke bodo naredile vse, da osvojijo četrto pokalno lovoriko

  Odbojkarice Calcit Volleyja so po sobotni prvenstveni zmagi v Grosupljem vse svoje misli usmerili na zaključni turnir Pokala Slovenije, ki bo v ponedeljek in torek v ljubljanski dvorani Tivoli. Na poti do želenega finala, ki bo na sporedu v torek, ob 20.30, se bodo Calcitovke v polfinalu pomerile s Krimom. Tekma bo na sporedu v ponedeljek, ob 19. uri, v prvem polfinalnem obračunu pa se bosta ob 16. uri igrali ekipi Nove KBM Branika in SIP Šempeter.

  V lanski sezoni je bil zaključni turnir Pokala Slovenije za odbojkarice odpovedan (Covid ukrepi in obveznosti slovenske ženske reprezentance), tako da bomo v torek, po letu dni premora, dobili nove, morda pa tudi stare pokalne zmagovalke. Naslov iz predlanske sezone bo branila Nova KBM Branik, njihove glavne konkurentke pa bodo zagotovo Calcitovke. Toda tako za mariborsko kot za kamniško ekipo velja, da se bosta morali najprej šele uvrstiti v finale.

  Na papirju lažje delo čaka kamniške odbojkarice, ki so v letošnjem državnem prvenstvu dvakrat dokaj prepričljivo premagale Krim, vendar če kje, se presenečenja dogajajo v pokalnem tekmovanju.

  »Na zaključnem turnirju se igra le ena tekma in zato se vse skupaj lahko zelo hitro obrne. Prav zato bomo morali od prve do zadnje točke k tekmi pristopiti maksimalno zbrano, maksimalno pozitivno naravnano, da se ne bi zgodilo, kakšno presenečenje. Zato bomo absolutno resno vstopili že v prvo tekmo s Krimom. To, da smo letos že dvakrat premagali Krim, prav nič ne pomeni,« opozarja Gregor Rozman, trener kamniških odbojkaric.

  V soboto so Calcitovke v Grosupljem prišle do prepričljive zmage, do dvoboja s krimovkami pa bodo imele še dva treninga. Tudi to dokazuje, kako resno jemljejo zaključni turnir Pokala Slovenije. Kar tudi ni presenečenje, saj gre za prvi vrhunec domače sezone, ki ga želijo oplemeniti s svojim četrtim pokalnim naslovom.

  »Šele po ponedeljkovem polfinalu se bomo začeli o nasprotnicah v finalu. Seveda, če se bomo vanj uvrstili. To, da smo v vlogi favorita, bo treba potrditi na igrišču. Še nihče ni zmagal samo zato, ker je bil boljši na papirju. Dejstvo je, da imamo boljšo ekipo, ampak še enkrat, dokler ne bo padla zadnja žoga na tla, je zadeva odprta.«

  Kot rečeno naj bi bil bolj izenačen prvi polfinalni obračun med Novo KBM Branikom in SIP Šempetrom. Šempetranke so v četrtem krogu državnega prvenstva Calcitovke presenetile v njihovi dvorani, kar je bil dovolj velik opomin za aktualne slovenske državne prvakinje, ki so nato v gosteh prišle do prepričljive zmage. Po gladki zmagi v prvem delu državnega prvenstva pa so nato v drugi tekmi v Mariboru do treh točk prišle na veliko težji način. Ob tem ne smemo pozabiti, da so bankirke od konca prejšnjega tedna močnejše za Moniko Potokar. Kako pomembna okrepitev je slovenska reprezentančna podajalka za mariborsko ekipo, smo lahko videli v soboto, ko so bankirke brez izgubljenega niza v tekmi državnega prvenstva premagale prav Šempetranke. In to v gosteh.

  »Z Moniko Potokar so Mariborčanke pridobile izkušeno in kakovostno igralko na sprejemu, ki zna v težkih trenutkih prevzeti odgovornost in to je za njihovo mlado ekipo zagotovo velika stvar. Tudi zaradi njenega prihoda je Nova KBM Branik, skupaj z nami, glavni favorit za pokalni naslov. Videli bomo, če se bo to uresničilo, ampak še enkrat, o Mariborčankah in Šempetrankah v tem trenutku ne razmišljamo,« se Rozman še ne želi obremenjevati s finalno tekmo.

  Z osemnajstimi naslovi v Pokalu Slovenije za odbojkarice, ki lani, kot rečeno, ni dobil epiloga, je najbolj uspešna Nova KBM Branik, štirikrat je bil najboljši GEN-I Volley, trikrat Calictovke, dvakrat Sladki greh Ljubljana, po enkrat pa Abes Trade Celje in Luka Koper.

  Spored zaključnega turnirja Pokala Slovenije za odbojkarice

  Ponedeljek, 20. december

  Polfinale: Nova KBM Branik – SIP Šempeter (16.00), Calcit Volley – Krim (19.00).

  Torek, 21. december

  Finale: ob 20.30