Spodbuden začetek v mali odbojki za deklice

  V soboto so bili na sporedu prvi turnirji v 1. in 2. ligi v mali odbojki za deklice. Prva ekipa Calcit Volleyja je tekmovanje v 1. ligi začela z dvema zmagama, zmago in poraz pa je v skupini A v 2. ligi zabeležil Calcit Volley III.

  Prva ekipa kamniških deklic je 1. ligi – zahod A premagala Šentvid z 2:0 (18, 8) in nato še Krim I z 2:0 (18, 22). V skupini zahod A so še Izola, Luka Koper, Ankaran. Kamničanke bodo naslednji turnir igrale 27. januarja v dvorani OŠ Koper.

  Ekipa Calcit Volley III igra v 2. ligi – zahod A. V prvi tekmi so varovanke Eve Seretin premagale Lubnik II z 2:0 (1, 7), izgubile pa so proti ekipi Triglav Kranju III z 0:2 (-23, -17). »V prvi tekmi smo zanesljivo servirale, predvsem pa so dobile vse igralke priložnost za igro. V drugi tekmi so kljub dobri igri morale priznati premoč domačinkam. S prikazano igro sem zadovoljna, najbolj pomembno je, da je led prebit in da so dekleta uživale, saj so bile to za marsikatero od njih šele prve tekme,« je po turnirju v Kranju dejala Eva Seretin, za katero v letošnji sezoni igrajo: Ana Jerše, Ana Železnik, Ana Kovačević, Eva Kovačević, Neža Rozman, Lina Rondović, Patricija Maruša Ogrinc, Tjaša Groznik, Tjaša Golob, Milica Vukulić, Neli Mravljak, Sara Povše, Mei Hozjan, Brina Šuštar Finžgar, Ema Radović in Aleksandra Selan.

  Naslednji turnir bodo deklice Calcit Volleyja III imele 13. januarja v dvorani OŠ Stranje, v skupini pa so še Prochrom Lesce, Mladi Jesenice II in Domžale.

  V 2. ligi v skupini zahod B so deklice Calcit Volleyja II obe tekmi izgubile. Proti Triglav Kranj II z 1:2 (-11, 19, -10) in Žirovnici z 0:2 (-22, -25). V skupini so še Lubnik I, Prochrom Bled in ŽOK Triglav Kranj II. Naslednji turnir bodo imele 27. januarja v dvorani OŠ J. Plemlja na Bledu.

  Z dvema porazoma je v 2. ligi v skupini zahod D začela tudi ekipa Calcit Volley IV, ki je proti ekipi ATK Grosuplje I izgubila z 0:2 (-3, -16), proti ekipi Vital Ljubljana II pa z 0:2 (-10, -10). Naslednji turnir jih čaka v dvorani OŠ Stranje, 27. januarja, v skupini pa so še Olimp Ljubljana, Krim II, VOLLEYBALLjubljana.