Z osmimi igralkami do nove zmage

  Odbojkarice Calcit Volleyja so v prvi tekmi trinajstega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v gosteh premagale SIP Šempeter s 3:0 (12, 15, 16). V prihodnjem krogu bodo v soboto, ob 17.30, v športni dvorani Kamnik gostile Formis.

  SIP Šempeter – Calcit Volley  0:3 (-12, -15, -16)

  Šempeter – Dvorana OŠ Šempeter, gledalcev 50, sodnika: Miklošič, Valentar.

  SIP Šempeter: Božič, Koren, Lebič, Puckmeister, Jelen (L), Bavdaž 1, Anas. Žnidar 7, Bulc 10, Ana Žnidar, Kogelnik 1, Sevčnikar 1, Eržen 9, Kadunc (L), Kranjc 3. Trener: Beno Božič.

  Calcit Volley: Rituper 8, Gorjup 2, Šen 15, Najdič 2, Boisa 9, Pucelj 20, Čižman 5, Banko (L). Trener: Bruno Najdič.

  »Zdržati moramo do 23. decembra, nato bo končno lahko sledilo nekaj počitka. Preprosto moramo iti iz dneva v dan, iz treninga v trening, iz tekme v tekmo in skušati ohraniti čim večjo osredotočenost na igro. Čeprav telesno nismo v najboljšem stanju, mora glava delati normalno,« je pred današnjo tekmo v Šempetru dejal Bruno Najdič, trener odbojkaric Calcit Volleyja, ki so v prvi letošnji medsebojni tekmi Šempetranke premagale s 3:0. V prejšnjem krogu so šempetrske odbojkarice doma izgubile z Novo KBM Branikom, bilo je 1:3, vendar so bili vsi nizi tesni, kar je samo potrdilo, da so v dobri formi in so bile Kamničanke vse prej kot pred lahko nalogo. Toda le na papirju, kajti na parketu so slovenske državne prvakinje v vseh treh nizih prevladovale in prišle do še ene gladke zmage.

  Domače odbojkarice so vodile samo enkrat, in sicer v drugem nizu, ko so povedle z 1:0. Po asu Lare Rituper so gostje prišle do dveh točk prednosti (1:3), po dveh zaporednih točkah Asje Šen že do štirih (10:6). Tudi v nadaljevanju niza so Kamničanke igrale zavzeto, bile boljše v vseh elementih igre in po asu Naje Boise, so prišle do desetih zaključnih žog, za vodstvo z 2:0 v nizih. Po napaki domače ekipe so izkoristile prvo.

  Še bolj prepričljive so bile v prvem nizu, v katerem so z blokom Neje Čižman povedle s 3:0, po uspešnem napadu Šenove že z 9:3. Ko je Čižmanova z asom svojo ekipo popeljala do prednosti sedmih točk (11:4), se je Kamničankam nasmihala zmaga v uvodnem nizu, čeprav so v Šempeter prišle brez dveh svojih najbolj izkušenih igralk, kapetanka Andjelke Radišković in blokerke Sare Hutinski. Uvodni niz je bil bolj ali manj odločen po asu Maše Pucelj in vodstvu Kamničank z 20:10, niz pa je s prvo zaključno žogo končala Šenova.

  Tudi v tretjem nizu so bile Kamničanke ves čas v prednosti. Po dveh zaporednih točkah Pucljeve so povedle s 6:1, z blokom Čižmanove s 14:8. Na štiri točke zaostanka so Šempetranke še prišle, na servis Ule Gorjup pa je bil njihov odpor dokončno strt. Z dvema njenima asoma so odbojkarice Calcit Volleyja povedle z 21:14, tekmo pa sta z blokoma končali Pucljeva in Rituperjeva. To je bil deseti blok kamniške ekipe na tekmi, s štirimi se je najbolj izkazala Čižmanova, Šempetranke do z blokom dosegli le dve točki, precej boljše pa so bile gostje tudi na servisu, saj so z njim prišle do devetih točk, domače odbojkarice le do ene.

  Izjava po tekmi

  Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: »O svoji letošnji ekipi resnično lahko govorim le o superlativih. Samo osem jih je bilo nocoj na tekmi, tudi brez Andjelke in Sare so pokazale, da imamo velik karakter. Od prve točke naprej so se zavedale, v kakšnem položaju smo prišli v Šempeter, ampak prav vse, ki so igrale, so prikazale odlično tekmo. Ves čas so bile zbrane, v vsakem trenutku so vsako zadevo oddelale stoodstotno in resnično sem zadovoljen z nocojšnjo igro. Na takšen način premagati Šempetranke, resnično ni lahko. Dejansko so vso tekmo odigrale na visoki ravni, na maksimalni koncentraciji in tisto, kar me najbolj veseli, samo še enkrat več so pokazale, kakšen karakter imajo. Upam le, da nas v preostalih dveh letošnjih tekmah ne bo zaustavila bolezen.«