Najmlajši Kamničani v Mariboru

    Konec prejšnjega tedna se je najmlajša ekipa Calcit Volleyja udeležila turnirja v mini odbojki v Mariboru. Turnirja se je v organizaciji OK NKBM Branik Maribor udeležilo 10 fantovskih ekip.

    Prvo tekmo so mladi kamniški odbojkarji pod vodstvom trenerja Uroša Zupana igrali proti ekipi SIP Šempetra, ki je zmagala z 2:0. Proti Brezovici, v svoji drugi tekmi, so osvojili drugi niz, v tretjem pa jim je zmanjkalo nekaj sreče in poguma, tako da so tekmo izgubili z 1:2. Do prve zmage na turnirju so prišli na tekmi proti OK Radovljica, ki jim je vlila nekaj potrebne samozavesti. Izid je bil 2:0, za večino fantov pa je bila to prva prava zmaga v karieri. O napredovanju je odločala tekma z ravenskim Fužinarjem. Že precej utrujeni so se borili po svojih najboljših močeh, vseeno pa so Ravenčani zmagali z 2:0.

    »Za večino fantov v ekipi je bil to prvi pravi odbojkarski turnir. Sam sem z igro zadovoljen. Čaka nas sicer še kar nekaj dela, pri vseh prvinah igre, a glavna stvar, veselje do igre in zabava sta nam že zlezla pod kožo. Tudi fantje so bili navdušeni in komaj čakajo na naslednjo priložnost za dokazovanje,« je po turnirju dejal Uroš Zupan.

    Za ekipo Calcit Volley so igrali Žan Hitij, Luka Nišavić, Vasja Rondović, Jaka Hace, Žiga Kovač, Val Zupan, Erik Novak in Tai Gašperlin.