Prvi tekmi kadetinje opravile z odliko

    Nova odbojkarska sezona se je začela tudi za kadetinje Calcit Volleyja, ki so na prvem kvalifikacijskem turnirju v dvorani OŠ Toma Brejca gostile Krim in ATK Grosuplje. Kamniške kadetinje so prvi tekmi sezone opravile z odliko, saj so najprej z 2:0 (14, 26) premagale Ljubljančanke, nato pa z 2:0 (16, 15) še Grosupeljčanke.

    V uvodnem nizu prve tekme sezone so varovanke Katarine Vraber v vseh elementih igre nadigrale gostje iz Ljubljane. Tudi v drugem nizu so bile večinoma v vodstvu, proti koncu pa so se Ljubljančanke prebudile, vendar so bile v napeti končnici bolj zbrane domačinke. Manj stresna za trenerko Calcit Volleyja je bila tekma proti ATK Grosuplju, ki je pred tem izgubil s Krimom z 0:2 (-18, -16). Tudi proti Kamničankam so bile Grosupeljčanke nemočne, vendar jih velja pohvaliti za borbeno igro in odlično igro v obrambi.

    »Z uvodom v sezono smo lahko zadovoljni. Proti Krimu so dekleta prvi niz odigrale odločno in brez težav premagale nasprotnice, toda v drugem so tudi Ljubljančanke dokazale, da znajo igrati dobro odbojko. Veseli me, da moje igralke po tem, ko so jih Ljubljančanke ulovile, niso dovolile presenečenja. Veliko bolj mirna je bila druga tekma z ATK Grosupljem, saj naša zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva, vendar si tudi Grosupeljčanke zaslužijo pohvalo predvsem za svojo borbo na igrišču,« je po dveh zmagah kamniških kadetinj dejala njihova trenerka Katarina Vraber

    Naslednji kadetski turnir bo potekal v dvorani OŠ Louisa Adamiča v Grosupljem, na sporedu pa bo 17. novembra.  

    Za kadetinje Calcit Volleyja so igrale: Živa Javornik, Tina Topič, Naja Boisa, Tara Gojak, Zala Krašovec, Milla Andrejič, Alexandra Stupar, Eva Ogrinec, Anamarie Štern, Lejla Kočan, Neža Sitar, Neža Skvarča, Maja Ifko, Noemi Žvegla in Nika Kordič Zamljen.