Prva ekipa kadetov bo igrala v prvi ligi

    Čeprav je do konca kvalifikacij za uvrstitev v prvo kadetsko ligo državnega prvenstva še en turnir, so se odbojkarji Calcit Volleyja vanjo že uvrstili. Tudi na tretjem kvalifikacijskem turnirju skupine D so dvakrat zmagali in imajo po šestih odigranih tekmah 12 točk. V nedeljo so v dvorani OŠ Mokronog z 2:1 (-22, 19, 10) premagali ACH Črnuče, nato pa z 2:0 (10, 15) še domačine turnirja.

    Prva kamniška kadetska ekipa turnirja v Mokronogu ni začela najbolje, saj je morala priznati premoč Črnučanom, ki so jim uvodni niz odvzeli tudi pred štirimi tedni na Brezovici. Toda v nadaljevanju so bili varovanci Gašperja Ribiča veliko boljši nasprotnik, njihova zmaga pa ni bila več vprašljiva. Že z njo so potrdili prvo mesto v skupini D, s tem pa tudi uvrstitev v prvo kadetsko ligo. Na prvi tekmi so začeli Luka Blaževič, Gregor Frece, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Mark Uršič, Enej Sladič in Gašper Babnik, v ekipi so bili še Žiga Koncilija in Jaka Albič.

    Prav nobenih dvomov o zmagovalcu pa ni bilo na drugi tekmi proti Mokronogu, na kateri je trener Ribič nekoliko spremenil zasedbo. Tekmo so začeli Luka Blaževič, Žiga Koncilija, Nik Mujanovič, Miha Okorn, Mark Uršič, Jaka Albič in Gašper Babnik, v ekipi sta bila še Grega Frece in Enej Sladič, zaradi poškodbe pa je manjkal Nik Drnovšek.

    Veliko smole pa so na turnirju prvega dela druge lige imeli kadeti druge ekipe Calcit Volleyja. Obe tekmi v dvorani OŠ Toma Brejca, tako proti Črnučam kot proti Radencem, so izgubili z 1:2. Po šestih odigranih tekmah so Kamničani pri štirih točkah, 1. decembra pa jih čaka še turnir v Radencih, kjer se bodo ob domačinih pomerili še z ekipo Korvolley Mislinja. Za kadete Calcit Volleyja I so igrali: Timotej Krt, Jaša Skvarča, Matevž Šarec, Tevž Kruhar, Mark Bogataj, Jakob Drolc, Maj Novak, Nejc Kregar, Anže Pančur in Aleks Bogataj.