Kamniške mlajše deklice še brez poraza

    Tudi na svojem drugem turnirju kvalifikacijske skupine H za uvrstitev v A ligo državnega prvenstva v mali odbojki so mlajše deklice Calcit Volleyja v dvorani OŠ Stranje zabeležile dve zmagi. Na prvi tekmi so z 2:0 (15, 16) premagale Lubnik Škofjo Loko 1, nato pa z 2:0 (6, 4) še GEN-I Volley II. S porazom in zmago pa so kvalifikacije končali kamniški mlajši dečki, ki so v Mokronogu proti KekoOpremi Žužemberk najprej izgubili z 0:2 (-21, -15), nato pa so bili z 2:0 (7, 7) boljši od domačinov turnirja.

    Varovanke Katarine Vraber so v dvorani OŠ Stranje na obeh tekmah prikazale odlično igro in prišle do novih dveh zmag, s katerima so dva kroga pred koncem kvalifikacij naredile velik korak proti A ligi. Že v prvi tekmi so proti to takrat neporaženim Škofjeločankam prevladovale na igrišču, še bolj pa je njihova premoč do izraza prišla v dvoboju z drugo novogoriško ekipo. Za mlajše deklice Calcit Volleyja so igrale: Brina Vita Mauhar, Zoja Poročnik, Zoja Somrak, Nina Sitar, Hana Gašperlin, Zoja Mandič, Tajda Adrović, Allegra Vučurević, Lucija Jelenc, Sara Dolenc, Lea Vidmar, Monika Sitar in Neja Železnik. Njihov prihodnji turnir bo 30. novembra v Novi Gorici.

    Skorajda popolnoma prenovljena zasedba kamniških mlajših dečkov je minulo soboto odigrala še svoj zadnji kvalifikacijski turnir. Že pred njim niso več imeli možnosti napredovanja v A ligo, vseeno pa so v obe tekmi vstopili resno in zavzeto. Na prvi jim je proti Žužemberčanom zmanjkalo tudi nekaj sreče, na drugi pa so bili ves čas veliko boljši nasprotnik od domačinov. Izkušnje v letošnji sezoni bodo pod vodstvom Tanje Božinović nabirali v B ligi. V Mokronogu so za Calcit Volley igrali: Domen Bičanić, Tristan Hodak, Lan Kališnik, Maks Kovač, Nejc Okorn, Ožbej Priteržnik, Drejc Strniša, Tomaž Toplišek, Blaž Testen, Žiga Sporn, Urban Pate, Enej Leskovar, Nejc Korošec, Jon Jensetrle.