Veselje v Kamniku, Dobljani na kolenih

  Odbojkarji Calcit Volleyja so v sedmem krogu pred svojimi navijači s 3:0 (22, 17, 20) premagali SK Zadrugo Aich/Dob. V prihodnjem krogu, v soboto, 23. novembra, bo kamniška ekipa ob 18. uri gostovala v Zagrebu pri tamkajšnji Mladosti, ki jo v sredo, 20. novembra, v Lizboni čaka tekma tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

  Calcit Volley- SK Zadruga Aich/Dob    3:0 (22, 17, 20)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 300, sodnici: Kramar Šandl, Jurković (obe Hrvaška).

  Calcit Volley: Pereira 10, Hribar (L), Bregar 14, Koncilija 4, Hebda 14, Jordanov (L), Planinc 1, Brulec 2, Kvas, Kotnik, Štembergar Zupan 11, Lazar, Rotar. Trener: Marko Brumen.

  SK Zadruga Aich/Dob: Stelmach 2, Landfahrer 6, Hruška 5, Steiner (L), Palgut 3, Miranda de Alcantara 2, Kolev 12, Mlynarčik 9, Pušnik, Krassnig, Tröthann, Grabmüller 2, Kasnik. Trener: Matjaž Hafner.

  Kamničani, ki so odlično začeli sezono v srednjeevropski ligi, saj so premagali ACH Volley, Maribor in Mladost Brčko, so nato izgubili dve zaporedni tekmi. Najprej jih je v njihovi dvorani premagala avstrijska ekipa Union Raiffeisen Waldviertel, nato pa minulo soboto po vodstvo z 2:0 v nizih še Mladost Brčko. Na drugi strani so Dobljani v novo sezono vstopili slabše, a so v prejšnjem krogu pred svojimi navijači premagali ACH Volley. Med tednom so po hudem boju izpadli proti Mladosti iz Zagreba v drugem krogu kvalifikacij lige prvakov.

  V uvodnem nizu so prvi do dveh točk prednosti prišli domači odbojkarji. Za 5:3 je bil v bloku uspešen Milosz Hebda, vendar so gostje preko nevarnega Maximilliana Landfahrerja izid na deseti točki izenačili, Peter Mlynarčik pa jih je popeljal do prvega vodstva (12:11). Vendar je bilo njihovo vodstvo kratkotrajno, kajti Hebda je Kamničane še enkrat popeljal do dveh točk prednosti (16:14). Dobljani so izid na 16. točki sicer izenačili, v samem zaključku niza pa so naredili dve lastni napaki, kar je Kamničanom omogočilo tri zaključne žoge za vodstvo z 1:0 v nizih, drugo je zaključil Andrej Štembergar Zupan.

  Štembergar Zupan je na začetku drugega niza s svojimi servisi omogočil, da so Kamničani gostom pobegnili za štiri točke (5:1), še višja pa je bila njihova prednost po bloku Maria Koncilije (9:3). Kamničani tudi po visokem vodstvu niso popuščali, po novem asu Štembergar Zupana pa je bilo že 16:9, zato je gostujoči trener Matjaž Hafner posegel še po drugem polminutnem odmoru v drugem nizu. Tudi po njem so prevladovali domači odbojkarji, niz pa se je končal z napako gostov na servisu.

  V tretji niz so bolje vstopili Dobljani, ki so na servis Nicolaia Grabmüllerja povedli s 4:1, toda že na peti točki je Hebda z blokom izid izenačil. Gostje so domačinom še enkrat pobegnili za tri točke (9:6), tokrat pa je izid z dvema zaporednima točkama na 11:11 izenačil Miha Bregar, za domače vodstvo s 16:14 pa je bil najbolj zaslužen Hebda. V končnici niza se se je z dvema asoma ob pravem trenutku izkazal Štembergar Zupan, ki je z drugim domači ekipi zagotovil štiri zaporedne točke za končno zmago. Že prvo je izkoristil Hebda, veliko zaslug zanjo pa je imel Klemen Hribar, ki je rešil že izgubljeno žogo.

  Izjavi po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyja: »Tokrat Dob ni bil na pričakovani ravni. Nikoli ne bomo vedeli, koliko po naši zaslugi, koliko pa so bili oni slabši. V sredo so odigrali težko tekmo z Mladostjo iz Zagreba, zato Dobljane razumem, da so igrali nekaj slabše, medtem ko smo mi odigrali zelo solidno tekmo. Vsi igralci so bili na svoji pravi ravni, če pa že moram koga izpostaviti, bi tokrat Andreja Štembergar Zupana z njegovimi servisi. Zelo vesel sem zanj, pa tudi za celotno ekipo, da se je po dveh porazih pozitivno odzvala.«

  Matjaž Hafner, trener SK Zadruga Aich/Dob: »Ne bi se izgovarjal na sredino tekmo z Mladostjo, kajti če igralcem nocojšnja tekma ni pomenila toliko, da bi dali vse od sebe, potem … Dobro, je bila utrujenost, še vedno pa bi morali povečati voljni moment, ki ni bil na najvišji ravni. V prvem in tretjem nizu smo bili do dvajsete točke še v igri, potem pa smo naredili nekaj neumnih napak. Nismo si zaslužili zmage.«