Prva ekipa do novih dveh zmag

  V soboto je v kamniški športni dvorani potekal drugi letošnji kvalifikacijski turnir v mali odbojki za deklice. Na njem sta ob Novem mestu nastopili obe kamniški ekipi, več uspeha pa je imela prva ekipa, ki je v klubskem obračunu z 2:0 (9, 19) premagala drugo ekipo Calcit Volleyja ter z 2:0 (17, 10) še Novo mesto. Druga ekipa je po porazu s prvo praznih rok ostala tudi v dvoboju z Novomeščankami, ki so zmagale z 2:1 (8, -15, 14).

  Prva kamniška ekipa, ki je novo sezono začela z dvema zmagama na turnirju v Krškem, je tudi pred domačimi gledalci prikazala dobro igro in vpisala nove štiri točke. V kamniškem obračunu so proti drugi ekipi več dela imele v drugem nizu, proti Novomeščankam pa v prvem. Po svojih najboljših močeh so se varovanke Barbare Novak borile tudi na zadnji tekmi turnirja, v kateri so bile v drugem nizu boljše nasprotnice, v tretjem pa so gostje le prišle do zmage.

  »Več uspeha je imela po pričakovanju naša prva ekipa, toda tudi druga si zasluži pohvale. Prav vsem igralkam pa lahko čestitamo za borbeno in požrtvovalno igro, ki je res ni manjkalo,« je turnir komentirala Katarina Vraber, trenerka prve ekipe Calcit Volleyja v mali odbojki.

  Že 15. decembra bo na sporedu tretji kvalifikacijski turnir, tokrat v dvorani OŠ Stranje, spet pa se bosta med sabo pomerili obe kamniški ekipi. V Stranjah bosta nastopili še ekipi Domžal in ATK Grosuplja.

  Za Calcit Volley I so igrale: Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Petra Žavbi, Julija Maver, Brina Vita Mauhar, Neja Drnovšek, Hana Gašperlin, Kristina Stupar, Špela Butalič, Neža Zarja Kovač. Trenerka: Katarina Vraber.

  Za Calcit Volley II so igrale: Aida Alilovič, Tajša Lesjak, Allegra Vučurevič, Taja Omerzu, Tajda Adrovič, Kim Osenar, Julija Blažič, Sara Pestotnik, Zoja Mandič, Urša Manja Erman, Maja Rems. Trenerka: Barbara Novak.

   

  Komentarji