Druga ekipa zmagala v Braslovčah

  Druga moška ekipa Calcit Volleyja, ki je v zadnjih treh krogih osvojila le eno točko, je v soboto v osmem krogu 2. DOL na gostovanju v Braslovčah spet prišla do vseh treh. Varovanci Sama Belaviča Pučnika so Braslovče premagali s 3:1 (18, -19, 18,20). Z zmago so se povzpeli na peto mesto, v prihodnjem krogu pa bodo v soboto, 8. decembra, v dvorani OŠ Stranje gostili Črnuče ACH.

  Kamničani so po nekaterih poškodbah zašli v manjšo rezultatsko krizo, vendar velja omeniti, da so v zadnjih dveh krogih igrali proti ekipama z vrha prvenstvene lestvice (Fram, GEN-I Volley). Navkljub porazoma pa njihova igra ni bila slaba, kar je bil dober obet pred gostovanjem v Braslovčah. Tekmo so odigrali že v petek, ker so domačini v nedeljo igrali na polfinalnem turnirju mladinskega državnega prvenstva.

  »Ker imamo v zadnjem obdobju težave s poškodbami, smo prisiljeni v rotacijo igralcev. Že drugo tekmo zapored je Teo Podobnik zaigral na mestu libera, njegovo mesto na sprejemalskem položaju je prevzel Matija Lakner, na mestu korektorja pa je igral Rok Forštnarič. Slednji se zadnjih deset dni tudi sooča z bolečinami v rami, tako da ga je na zadnjih dveh tekmah dokaj hitro moral menjati Jan Jurič,« je o težavah v svoji ekipi spregovoril Samo Belavič Pučnik, trener druge ekipe Calcit Volleyja.

  Kamničani so tekmo v Braslovčah začeli dobro, vendar si do sredine uvodnega niza niso priigrali nobene večje prednosti, nato pa so z nekaj dobrimi akcijami le pobegnili domačinom in niz mirno končali. »Dokaj lahka zmaga nas je rahlo uspavala, kar se je pokazalo na izidu v drugem nizu, ki so ga dobili domačini. Ko se je že zdelo, da bomo priča napeti tekmi, pa smo v tretjem nizu spet zaigrali bolje in bili prepričljivejši v vseh elementih igre. Dobro tekmo je odigral Luka Lazar, ki je bil nerešljiva uganka v napadu za domači blok. Svoje so prispevali še drugi igralci z dobrim servisom in igro v polju,« je še dejal Belavič Pučnik, ki si želi v preostalih dveh tekmah v letu 2018 vpisati novi dve zmagi.

  Za Calcit Volley so igrali: Jernej Smrekar, Rok Forštnarič, Matija Lakner, Bor Jese Rotar, Luka Lazar, Tine Makovec, Teo Podobnik (L), Jan Jurič, Ambrož Poljanšek, Urban Blaževič, Marko Medved, Kristjan Krt, Miha Grahek.

   

   

   

  Komentarji