Kamniške mladinke zanesljivo na finalni turnir

  V dvorani OŠ Stranje je v organizaciji OK Kamnik potekal eden od dveh polfinalnih turnirjev mladinskega državnega prvenstva. Prvo mesto so z dvema zmagama prepričljivo osvojile odbojkarice domače ekipe, ki so na prvi tekmi premagale Olimp Ljubljano z 2:0 (20, 21), nato pa še Swatycomet Zreče z 2:0 (11, 10). Na finalnem turnirju bo igrala tudi Nova KBM Branik, ki je v odločilni tekmi premagala Zrečanke.

  Pred začetkom polfinalnega turnirja v Stranjah so bile v vlogi favoritinj domače odbojkarice, saj skorajda vse igrajo v prvoligaški konkurenci za drugo ekipo Calcit Volleyja, Eva Pogačar in Anja Zorman pa za prvo kamniško ekipo. Vendar ne smemo pozabiti, da so prav vse včeraj imele težke preizkušnje v članski konkurenci, tako pa le dobrih dvanajst ur časa, da so se pripravile na polfinalni turnir mladinskega državnega prvenstva.

  Na prvi tekmi so se morale Kamničanke pošteno potruditi, da so zlomile odpor borbenih Ljubljančank, ki jih vodi nekdanji trener članske ekipe Calcit Volleyja Oleg Gorbačov. Še bolj izenačen je bil štajerski obračun med Novo KBM Branikom I in Swatycometom Zreče. Nekoliko presenetljivo so prvi niz dobile Zrečanke, v drugem pa so Mariborčanke pod vodstvom Sama Miklavca le uredile svoje vrste in izid izenačile. V tie-breaku so zreške odbojkarice spet prikazale odlično igro, tekmice pustile na deseti točki ter se z domačinkami pomerile za neposredno napredovanje na finalni turnir.

  V tekmi za prvo mesto na polfinalnem turnirju je bilo vse v znamenju varovank Francija Obolnarja, ki ničesar niso prepustile naključju. Z odličnimi servisi so povzročile nemalo težav Zrečankam, ki so bile nemočne tudi v napadu, o premoči domače ekipe pa govori tudi število osvojenih točk nasprotne ekipe. »Zelo smo zadovoljni z uvrstitvijo na finalni turnir. Pristop vseh igralk je bil odličen, še zlasti v tekmi z Zrečami so ostale zbrane in čeprav so si že na začetku priigrale veliko prednost, niso popuščale do konca. Glede na to, da je za njimi naporen vikend, si zaslužijo pohvale, tako kot tudi naši navijači,« je razplet polfinalnega turnirja komentirala Tjaša Gadža, pomočnica trenerja domače ekipe Francija Obolnarja.

  Na prvi tekmi repasaža Mariborčanke niso dovolile še enega presenečenja. Ljubljančanke so se sicer borile po svojih najboljših močeh, vendar to ni bilo dovolj za razigrane bankirke. Tudi v odločilni tekmi za drugo mesto in s tem še drugo vozovnico na finalni turnir, ki bo na sporedu 13. januarja prihodnje leto, so odbojkarice Nove KBM Branika ohranile potrebno zbranost in se v pravem trenutku maščevale Zrečankam za poraz na prvi medsebojni tekmi turnirja v Stranjah.

  Izidi polfinalnega turnirja mladink v Stranjah

  Calcit Volley – Olimp Ljubljana 2:0 (25:20, 25:21)

  Nova KBM Branik 1 – Swatycomet Zreče 1:2 (19:25, 25:21, 10:15)

  Calcit Volley – Zreče 2:0 (25:11, 25:10)

  Olimp Ljubljana – Nova KBM Branik 1 0:2 (18:25, 17:25)

  Zreče – Nova KBM Branik 1 0:2 (16:25, 21:25)

   

  Postave udeleženk polfinalnega turnirja v Stranjah

  Calcit Volley: Krašovec, Špoljarič (L), Bevc, Kukman, Javornik, Juhant, Pogačar, Bošeska, Žužek, Zatković, Sitar, Jerala, Gojak (L), Zorman. Trener: Franci Obolnar.

  Olimp Ljubljana: Kraševec, Ravnik, Pavlič, Fekonja, Nagode, Tavčar, Lončar, Povh, Muharemović, Tetkičić, Velepec, Vehovec (L), Kregar (L), Zohil. Trener: Oleg Gorbačov.

  Nova KBM Branik: Winkler, Bračko, Mar, Bengez, Natek, N. Cikač (L), U. Cikač (L), Grubišič Čabo, Detiček, Boroja, Kramberger, Šijanec, Bratkovič, Lorber Fijok. Trener: Samo Miklavc.

  Swatycomet Zreče: Škerl Rifelj, Škoflek (L), Iršič, Pec, Lajhar, Skerbinšek, Vovk, Goršek, Žigon. Trener: Boris Klokočovnik.

  Komentarji