Polovični uspeh v petem krogu

  V soboto je bil na sporedu peti krog prvega dela državnega prvenstva po območjih v kategoriji male odbojke za deklice. Prva ekipa Calcit Volleyja je na turnirju v Krškem v prvi tekmi izgubila z domačo ekipo z 0:2 (-14, -14), v drugi pa je z 2:0 (17, 4) premagala Kostak Elmont. Z dvema porazoma je turnir v Novem mestu končala kamniška druga ekipa, ki je naprej morala priznati premoč ekipi ATK Grosuplje z 0:2 (-7, -9), nato pa še prirediteljicam turnirja z 1:2 (-14, 24, -9). Obe kamniški ekipi zadnji krog predtekmovanja čaka že v soboto, 9. februarja.

  Prva kamniška ekipa turnirja v Krškem ni začela najbolj obetavno, saj se proti domačinkam nikakor niso mogle razigrati. Žal je do poraza prišlo proti ekipi, ki je njihov neposredni tekmec za napredovanje, so pa veliko bolšjo igro prikazale proti nasprotnicam iz Brestanice. »Tokrat pač ni šlo. Naredile smo preveč lastnih napak in morale priznati premoč domači ekipi POK iz Krškega. Veliko boljšo igro smo prikazale proti Kostak Elmontu, kjer niti v enem trenutku naša zmaga ni bila vprašljiva,« je po turnirju v Krškem dejala Katarina Vraber, trenerka prve ekipe kamniških deklic.

  Za prvo ekipo Calcit Volleyja so igrale: Zoja Potočnik, Julija Maver, Neja Drnovšek, Kristina Stupar, Petra Žavbi, Špela Butalič, Nina Sitar, Tjaša Plantarič, Brina Vita Mauhar, Zoja Somrak.

  Brez pravih možnosti za uspeh je bila v Novem mestu druga kamniška ekipa, kar predvsem velja za tekmo proti Grosupeljčankam, ki so od njih veliko večje. Podobno kot prva ekipa v Krškem, je tudi druga v Novem mestu veliko boljšo igro prikazala v drugi tekmi, ko so domačinkam odvzele tudi en niz. Čeprav so obe tekmi izgubile, si zaslužijo vse pohvale za borbeno igro.

  Za drugo ekipo Calcit Volleyja so igrale: Tajša Lesjak, Sara Dolenc, Neža Sodnik, Aida Alilovič, Tajda Adrovič, Sara Pestotnik, Urša Manja Erman, Klara Ločniškar, Dženana Hamidović, Maja Rems.

   

  Komentarji