Kamniške kadetinje tudi A ligo začele z zmagama

    Kadetinje Calcit Volleyja, ki so kvalifikacije za uvrstitev v A ligo državnega prvenstva končale brez poraza, so uspešno začele tudi tekmovanje v zahodni skupini A. Na turnirju na OŠ Hrvatini so bile z 2:1 (-24, 15, 5) boljše od Neptuna iz Kanala, v drugi pa so z 2:0 (14, 14) premagale še Ankaran Hrvatine. Svoj prihodnji turnir bodo imele v nedeljo, 17. februarja, v dvorani OŠ Maksa Pečarja v Črnučah.

    Varovanke Francija Obolnarja so bile v prvem krogu A lige – zahodna skupina A proste, na drugem pa so svojo prvo tekmo igrale proti Kanalkam, s katerimi so začele tudi kvalifikacijske boje. Zanimivo je, da so jih konec septembra odbojkarice iz Kanala prav tako premagale v prvem nizu, v drugem pa so Kamničanke njihov odpor strle šele v končnici, kar precej težav pa so imele tudi v tie-breaku. Tudi v Hrvatinih so v prvem nizu morale priznati premoč svojim nasprotnicam, izgubljeni niz pa je prebudil kamniško ekipo, ki v nadaljevanju ni imela večjih težav z ekipo Neptuna. Še boljšo igro so prikazale proti domačinkam turnirja, ki so na prvi tekmi z 2:0 premagale Kanalke. Z odlično igro v vseh elementih igre so v obeh nizih domačinkam prepustile le po 14 točk.

    »Nekoliko slabše smo odigrali le prvi niz proti Neptunu, ki je zasluženo prišel do zmage. Toda v nadaljevanju so dekleta prikazale veliko boljšo igro, predvsem to velja za tekmo z domačinkami, kar je dobra napoved za nadaljevanje državnega prvenstva,« je na kratko turnir v Hrvatinih komentirala Tjaža Gadža, pomočnica prvega trenerja kamniške kadetske ekipe.

    Po dveh odigranih turnirjih v zahodni skupini A vodi Olimp Ljubljana, ki je dobila vse svoje dozdajšnje dvoboje, drugi je Vital Ljubljana s tremi zmagami in porazom, Kamničanke pa so z dvema tekmama manj na tretjem mestu s štirimi točkami.

    Za kadetinje Calcit Volleyja so igrale: Tina Topič, Alja Somrak, Zala Krašovec, Zala Špoljarič, Manja Jerala, Lara Bošeska, Tara Gojak, Nives Juhant in Živa Javornik.